Wat kost een zonnescherm?

Zonwering is een belangrijk onderdeel van elk gebouw. Het regelt namelijk zowel de temperatuur als het lichtinval in een ruimte. Daarnaast geeft het de gebruiker van een gebouw ook de benodigde privacy. Er is ontzettend veel keuze als het een zonwering betreft, zoals een zonnescherm dat functioneert als uitvalscherm of knikarmscherm. Ben jij benieuwd naar het verschil tussen deze twee? En, wat kost een zonnescherm? Wij hebben alles hierover op een rijtje gezet, dus lees snel verder.

Zonwering

Wat betreft zonwering zijn er verschillende opties. Rolluiken zijn erg populair, omdat ze gemakkelijk te bedienen zijn en veel bescherming bieden. Screens daarentegen zijn gemaakt van dunne, transparante stoffen en laten licht door, maar blokkeren ook de felle zonnestralen. Dit is een goede keuze als je niet wilt dat je huis helemaal verduisterd wordt. Wil jij het liefst een zonnescherm dat de zon uit het huis weert, dat de temperatuur binnenshuis regelt? Dan kun je het best voor een uitvalscherm kiezen. Met een knikarmscherm kun je ervoor zorgen dat je zonnescherm bovendien als een riante schaduwplek dient voor jouw gezellige terras. Een knikarmscherm heeft twee armen vlak onder het scherm die horizontaal in- en uitknikken, vandaar de benaming. Dit scherm zorgt voor veel schaduw boven het terras. Een uitvalscherm is hoofdzakelijk om zon tegen te houden in huis, maar biedt geen schaduwplek zoals een knikarmscherm.

Materialen

Bovendien zijn zonneschermen te verkrijgen in verschillende materialen zoals aluminium, stof en kunststof. Deze verschillende materialen hebben ieder unieke eigenschappen. Aluminium is bijvoorbeeld relatief duurzaam en kan gemakkelijk worden schoongemaakt. Een zonnescherm van stof geeft vaak een warme uitstraling, maar kan moeilijker te onderhouden zijn. Kunststof is als materiaal licht en gemakkelijk te reinigen, maar in principe wel minder duurzaam. 

Prijzen

Ben je benieuwd naar hoe duur zonneschermen zijn? De kosten kunnen ontzettend uiteenlopen, maar starten al vanaf 170 euro. Daarentegen kunnen deze kosten wel oplopen tot 2000 euro. Een belangrijke factor is het aantal meter van je zonnescherm. Daarnaast heb je ook de keuze of je elektrische bediening wel of niet erbij wilt. Als je geïnteresseerd bent in een zonnescherm inclusief montage en elektrische bediening, kun je al snel een prijskaartje van ongeveer 700 euro verwachten. Daarnaast verschilt een uitvalscherm en een knikarmscherm ook in prijs, waarbij een knikarmscherm over het algemeen duurder is. 

Maat

Het is belangrijk om de juiste maat zonnescherm te kiezen voor je raam of deur. Het scherm moet goed passen zodat zo efficiënt mogelijk werkt. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe je het scherm wilt bedienen. Sommige zonneschermen kunnen handmatig bediend worden met een koord, terwijl andere elektrisch bediend kunnen worden met afstandsbediening. Bij het kiezen van zonwering is het daarnaast ook belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van het gebouw. Je kunt de stijl van het gebouw ook als overweging meenemen in je keuze. 

Professioneel advies

Het is altijd verstandig om professioneel advies te vragen voordat u een keuze maakt. Een professioneel bedrijf kan jou helpen bij het kiezen van de juiste zonwering. Idealiter sluit het namelijk perfect aan op jouw behoeften. Bovendien kan een professioneel bedrijf ook de installatie verzorgen. Zo weet je zeker dat de zonwering op de juiste manier wordt geïnstalleerd.

Gerelateerd