Blauwe ogen en make-up: tips voor een prachtige look

Het vergt ware kunst om make-up aan te brengen om blauwe ogen te accentueren, aangezien niet alle kleuren harmonieus samengaan. In dit artikel delen we kostbare tips om een oogverblindende make-up look te creëren die naadloos aansluit bij blauwe ogen en een lichte huid. Neem een sprankelende reis door de wereld van de juiste oogschaduwkleuren, leer hoe je de perfecte tint kiest en ontvang algemene make-up adviezen om jouw blauwe ogen te laten stralen als nooit tevoren.

De Crème de la Crème Oogschaduw voor Blauwe Ogen

Blauwe ogen stralen het beste met specifieke oogschaduwkleuren. Enkele aanbevolen tinten zijn:

  • Zachte, weelderige nude- en rozetinten
  • Diep en verleidelijk donkerbruin en grijs
  • Sprankelende champagnekleuren (stralend wit en subtiel beige)
  • Betoverende metallic kleuren (stralend goud of zilver)
  • Aardse tinten (delicate abrikoos of majestueus terracotta)
  • Verrukkelijk turkoois of schitterend marineblauw

Trek daarentegen een streep door violet, zwart of groen, aangezien deze kleuren enkel afleiden en jouw oogopslag minder sprankelend kunnen maken.

De Verbluffende Kleur Oogschaduw voor Blauwe Ogen

Bij blauwe ogen is het van essentieel belang om te kiezen voor complementaire kleuren, oftewel kleuren die tegenover elkaar staan op het kleurenwiel. Dit creëert een opmerkelijk contrast en laat je ogen volledig tot hun recht komen. Een uitmuntende complementaire kleur voor blauw is bijvoorbeeld betoverend oranje. Ook tinten zoals verrukkelijk perzik, die hetzelfde sfeervolle gevoel oproepen als oranje en geel, zijn subliem. Naakt- en bruintinten zijn tevens smetteloos prachtig. Laat zilver- en grijstinten schitteren bij blauwe ogen met een vleugje mysterieus grijs.

Make-up Tips voor Blauwe Ogen en een Lichte Huid

Make-up Tips voor Blauwe Ogen en een Lichte Huid

Een stevige belichting vormt de sleutel tot het maximaal accentueren van jouw blauwe ogen met make-up. Kies de juiste tint concealer en foundation door gebruik te maken van frontale verlichting. Verlichting van opzij kan namelijk kleuren vertekenen. Handige bondgenoten zijn cosmetische spiegels met een geïntegreerde lichtbalk en 5x vergroting, waarmee je zelfs de kleinste poriën en oneffenheden perfect waarneemt.

Zet je blauwe ogen in de schijnwerpers met een subtiele blos en lippenstift. Gebruik bijvoorbeeld een verrukkelijke abrikooskleurige blos om karakter aan je gezicht te geven en bekroon je lippen met een betoverende nude lipgloss. Zorg ervoor dat de kleur op je lippen subtiel is, zodat je oogmake-up niet wordt overschaduwd.

Blauwe ogen accentueren; Eenvoudige Make-up Tips

Hier zijn enkele praktische tips voor het aanbrengen van make-up op blauwe ogen:

  • Mascara: Laat je ogen tot leven komen door een charmante bruine mascara te gebruiken in plaats van zwarte mascara.
  • Oogschaduw: Accentueer jouw blauwe ogen met licht iriserende tinten van betoverende blauwe oogschaduw. Voeg eventueel een vleugje turkoois toe voor een warm effect. Zachte rosékleuren kunnen ook verbluffende resultaten opleveren.
  • Highlighter: Breng met subtiliteit een vleugje zachtroze highlighter aan in de binnenste ooghoek tot aan de neusbrug om donkere kringen te camoufleren. Vergeet niet om jouw bovenste wimperlijn goed te accentueren met mascara wanneer je roze make-up gebruikt.
  • Concealer: Gebruik een lichtgekleurde concealer om eventuele overtollige oogschaduw onder je ogen weg te vegen. Breng de concealer altijd aan nadat je make-up op jouw betoverende blauwe ogen hebt aangebracht.

Voor persoonlijk make-up advies op maat voor blauwe ogen, raadpleeg een professionele visagist. Ontdek hoe je jouw oogkleur op de best mogelijke manier kunt laten schitteren en creëer een betoverende look die perfect bij jou past!

Lees meer: Ontdek de perfecte make-up tips voor blauwe ogen

 

Lees ook eens:

Gerelateerd