Mooiste kapsels voor dun en fijn haar

Een volle bos haar, het is de droom van iedere vrouw. Toch is helaas niet iedereen gezegd met veel en vol haar. Gelukkig betekent dat niet dat je er niet prachtig uit kunt zien met minder vol haar. Juist niet, je zult versteld staan wat er allemaal kan met jouw dunnere of fijnere haar! Met een goed kapsel zie je er altijd mooi uit. Welke kapsels het beste werken voor jouw dunne of fijne haar? Lees snel verder!

Durf voor kort te gaan!

We zijn al snel geneigd om ons haar lang te laten groeien, want dat is tenslotte vrouwelijk. Niemand wil die vrouw met dat kort pittige kapsel genoemd worden. Maar een kort kapsel werkt juist bij dun en fijn haar perfect! En op de juiste manier geknipt is het ook nog eens super vrouwelijk. Het voordeel van kort haar is dat je perfect met texture spray kunt werken, waardoor je haar vanzelf al dikker oogt. Ook producten met een klei- of pastatextuur werken hier goed voor.

De bob

Is kort-kort een stap te ver voor je? Kijk dan eens of je een bob mooi vindt. De bob, kort voor boblijn, is sowieso een chique kapsel en kan op veel verschillende manieren gedragen worden. Met wat krul erin oogt het heel anders, en voller, dan stijl bijvoorbeeld. Combineer de bob met een balayage (een verftechniek waarbij de kleur rustig in elkaar overloopt) en je haar ziet er als vanzelf al dikker uit.

Laagjes

Wil je echt geen afscheid nemen van je lange haar, dan zit er maar één ding op: laagjes laten knippen. Dit doen ze bij vol haar om er lucht in een te brengen, en bij krullen om de krullen beter uit te laten komen, maar bij dun haar zorgt het ook voor lucht tussen het haar waardoor het voller oogt. Heb je van jezelf een beetje slag dan wordt dit geaccentueerd en ook dat zorgt meteen voor een vollere coupe.

Kleur

Niet alleen hoe je haar geknipt wordt, bepaalt hoe het eruit ziet. Ook kleur doet veel voor je coupe. Hierboven hadden we het al over balayage, kleurverloop, wat vooral bij wat kortere kapsels optisch extra volume geeft. Maar ook bij langer haar of als je een effen kleur wil, bepaalt de kleur hoe het eruit ziet. Een koper of roodbruine kleur oogt voller, terwijl het niet teveel contrasteert met je hoofdhuid. Hierdoor valt deze niet op, want als je huid door het haar ziet oogt het meteen dunner.

Ook door te spelen met licht en schaduw, oftewel high- en lowlights creëer je een illusie van dikker haar. Gebruik de lichte kleur vooral rondom je gezicht. Vind je kleuren bij de kapper duur? Tegenwoordig zijn er voor thuis ook verschillende mogelijkheden, ook met meerdere kleuren. En omdat jij niet zo’n dikke bos hebt kun je het veel makkelijker zelf én heb je genoeg aan één pakje! Kijk, het heeft ook voordelen.

Kijk ook naar de vorm van je gezicht!

Als het goed is doet de kapper dit ook voor je, maar je kapsel kan nog zo vol ogen, als het niet bij je gezicht past, word je er niet knapper van. Kies dus je kapsel én kleur uit bij je gezicht en hou hierbij ook rekening met de seizoenen. Gebruik verder producten als shampoo voor fijn of dun haar, en vermijd zwaarmakers als conditioner en olie. Daarvan wordt in jouw geval je kapsel niet mooier.

Gerelateerd