Isebrand Kaldewei: vermogen en verhaal achter (ex) vriend Amalia

Het leven van onze koninklijke familie is altijd al interessant geweest. Isebrand Kaldewei wordt misschien wel onze nieuwe koning. Maar wie is hij eigenlijk en hoe vermogend is hij al? 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 

Een bericht gedeeld door Straat Libie (@straatlibietv)

Het vermogen van Isebrand Kaldewei

Amalia had een tijd lang een steenrijke vriend. Inmiddels wordt er uit verschillende bronnen gemeld dat de relatie uit is. De familie Kaldewei is steenrijk. Maar dat is natuurlijk niet van de één op de andere dag ontstaan. Hiervoor heeft de familie Kaldewei hard gewerkt. Zo hebben ze luxe ligbaden in de markt gebracht en verkopen deze al flink wat jaren met veel succes. Het vermogen van de famlie Kaldewei loopt in de loop der jaren flink op en weer terug. Zo is hun vermogen op 250 miljoen euro geschat, maar ook op 500 miljoen. De meest recente cijfers komen uit rond de 400 miljoen euro. Dit ja niet allemaal van Isebrand Kaldewei, maar dat hij uit een goed bedeelde familie komt mag duidelijk zijn. Benieuwd naar het vermogen van Amalia? Lees het artikel dan verder, en kom erachter.

Wanneer ontmoette Amalia Isebrand?

In Nederland stond de volledige showbizz op z’n kop door het nieuws dat Amalia een nieuwe vriend zou hebben. Voor een 18-jarige vrouw is het natuurlijk heel normaal om de markt te verkennen. Maar hoe hebben ze elkaar eigenlijk ontmoet en zit er heil in deze kalverliefde? Het mag natuurlijk niet al te snel wereldkundig worden wanneer een kroonprinses een vriendje heeft. Maar wanneer het eenmaal in de wereld komt dan wil iedereen er het zijne van weten. Het blijkt dat de Duitse Isebrand Kaldewei kroonprinses Amalia ontmoette op een feestje in Tilburg. Hier studeerdt hij en zo leerde hij Amalia kennen. Onze koning en de ouders van Isebrand kenden elkaar al. In december nog waren ze bij dezelfde bijeenkomst in New York. Dus die goedkeuring had ze hoe dan ook! Het is wachten op de eerste foto samen, hoe dit ging bij Willem-Alexander en Maxima lees je verderop dit artikel.

De familie Kaldewei en hun bedrijf

Google jij op Kaldewij dan zal je terecht komen bij Kaldewij badkamers. Zo verkopen ze luxe badkameronderdelen door heel Europa. Ze zijn gestart in Duitsland, maar inmiddels zijn de badkamers natuurlijk ook in Nederland te koop. Zo kan je zelf je badkamer online ontwerpen of kiezen uit een aantal echte droombadkamers. Vooral de ligbaden zijn enorm in trek bij de familie Kaldewei. Deze zijn modern en luxeus ontworpen, hierdoor zijn ze vooral tegenwoordig enorm in trek. Door hun luxe uitstraling spreken ze een exclusieve markt aan. Dit is de reden dat ze hun vermogen zo hebben kunnen uitbreiden. Inmiddels is het een groot bedrijf geworden, maar doordat er gewerkt wordt met de familienaam is de kans groot dat Isebrand na verloop van tijd ook instapt in het bedrijf van zijn vader.

Het vermogen van de familie Van Oranje-Nassau

Dat de koninklijke familie vermogend is mag wel duidelijk zijn. Steeds vaker komt er in het nieuws hoeveel het kost om de koninklijke familie met al hun paleizen en buitenlandse reizen te financieren. Maar hoeveel is dat nu eigenlijk? Wij vonden uit dat het totale vermogen van de koninklijke familie geschat wordt op zo’n 1,2 miljard. Dit is niet hoog genoeg om in de top tien van rijkste families in Nederland terecht te komen. Maar een miljoen per jaar kan Willem-Alexander wel opstrijken, dat weten we dan ook. Amalia zet als kroonprinses een stap in de goede richting. Zo heeft ze als oudste dochter recht op een toelage van 1 miljoen op haar 18de verjaardag. Maar ze zegt dat ze hiervan afziet. Ze wil niet te koop lopen met haar geld en het liefst een ‘’gewoon’’ leven lijden.

Hoe ontmoette Maxima en Willem Alexander elkaar

Het is nog wachten op de eerste foto hadden we al gezegd in dit artikel. Maar hoe ging dat eigenlijk bij onze huidige koning en Maxima? Zij hebben elkaar ontmoet tijdens de aprilfeesten in Sevilla. Destijds had Maxima een relatie met de Duitser Zimmerman, maar na het zien van onze Lex was alles anders. Toen het de pers bereikte stond het rijen dik voor haar appartement in New York. Zo duurde het niet lang voordat ze samen voor de camera’s verschenen voor een mooie fotoshoot. Voor Maxima had Alexander ook een andere vlam. Zo begon de prins te daten gedurende zijn studietijd in Leiden. Hier ontmoette hij Emily Bremers de roddelbladen stonden er vol mee. In hetzelfde huis als Willem woonde ook Freddy Heineken. Die vertelde vrolijk aan de pers dat hij heerlijk had gegeten met Willem-Alexander en zijn nieuwe vriendin. Daar smulde heel Nederland natuurlijk lekker van mee.

Hoeveel verdient Amalia per jaar?

In Nederland is het grondwettelijk vastgelegd dat het koningshuis een bepaald bedrag moet krijgen per jaar. Hier staat heel duidelijk in om hoeveel geld dit moet gaan. Zo krijgt de echtgenoot van de koning of koningin een bepaald bedrag. De kinderen, en de vermoedelijke troonopvolger en zijn hof haar echtgenoot ook. Hierna zal het zo zijn dat de koning of koning dit bedrijf ontvangt zolang hij of zij lid is van het koningshuis. Dit betekent dus ook dat momenteel Beatrix nog steeds jaarlijks een bepaald bedrag ontvangt voor levensonderhoud. De kosten zijn verdeeld in twee groepen. Zo krijgen ze hun inkomen en daarnaast kosten voor personeel, materieel en allerlei onderdelen die behoren tot het koninklijk huis. Denk hierbij vooral aan het onderhoud van de paleizen. Amalia verdient dus ook geld. Ook al heeft ze afgezien van een miljoen die ze zou krijgen op haar 18deverjaardag. Vanaf haar 19de verjaardag is het ook niet mis. Zo zal ze 300.000 euro per jaar krijgen als inkomsten. Daarnaast krijgt ze nog +/-  1.3 miljoen euro aan levensonderhoud. Een behoorlijke pot met geld dus.

De relatie tussen Amalia en Isebrand

Het is goed om toch nog even kort te kijken naar de relatie tussen Amalia en Isebrand. Want voordat Isebrand ook recht heeft op een bepaald gedeelte van het koninklijk vermogen zal hij eerst moeten trouwen met Amalia. Ze zijn nu 18 en 19 jaar oud. De verwachting dat ze binnen afzienbare tijd gaan trouwen is klein. Dus Isebrand zal nog even moeten wachten. Waarschijnlijk zal hij dit niet erg vinden aangezien hij zelf uit een rijke familie komt en dus niets heeft om zich zorgen over te maken. Isebrand Kaldewei: vermogen en verhaal achter vriend Amalia.
Gerelateerd