Make-up Tips voor Hangende Oogleden: Laat Je Ogen Stralen!

Hangende oogleden kunnen soms voor een vermoeide uitstraling zorgen, maar met de juiste make-up technieken kun je je ogen weer laten stralen en een frisse blik creëren. In dit artikel delen we vijf handige make-up tips waarmee je je hangende oogleden kunt verbergen en je ogen kunt accentueren. Leer hoe je lichte kleuren gebruikt om je ogen optisch te openen, hoe je highlighter aanbrengt voor een stralende look, en hoe je subtiel eyeliner kunt gebruiken. Daarnaast ontdek je het effect van witte Kohl op de waterlijn voor een extra uitstraling. Volg deze tips en laat je ogen mooi uitkomen!

Tip 1: Gebruik Lichte Kleuren

Een eenvoudige truc om je ogen optisch te vergroten, is het aanbrengen van lichte kleuren op het bewegende ooglid. Door een lichte oogschaduw te gebruiken als basis, verberg je je hangende oogleden en voorkom je dat je ogen er verzwaard uitzien door donkere tinten.

Tip 2: Accentueer met Highlighter

Laat je ogen stralen door de juiste delen te accentueren. Breng een glanzende, lichte highlighter aan direct onder de wenkbrauw en blend deze goed uit. Een vleugje glans in de buitenste ooghoek opent je ogen optisch en geeft je een stralende uitstraling.

Tip 3: Creëer een Ooglidplooi

Volg deze tips en laat je ogen mooi uitkomen!

Bij hangende oogleden is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met eyeliner. Omdat je hangende ooglid meestal je natuurlijke ooglidplooi bedekt, kun je een tweede ooglidplooi creëren op het bewegende ooglid. Dit trucje laat je ogen groter lijken en opent ze optisch. Gebruik een donkere kleur en vind het uiterste punt van je natuurlijke ooglidplooi. Trek van daaruit een fijn lijntje op de onderste rand van je ooglid. Het lijntje moet halverwege het oog eindigen. Zorg ervoor dat de donkere kleur niet in aanraking komt met de highlighter onder de wenkbrauw of de lichte oogschaduw op het bewegende ooglid.

Tip 4: Witte Kohl voor Extra Uitstraling

Als je je ogen nog meer wilt laten opvallen, kun je een witte Kohl aanbrengen op de waterlijn. Hoewel het geen must is, geeft het je ogen een extra uitstraling en een heldere blik.

Tip 5: Voorzichtig met Eyeliner

Bij hangende oogleden is het belangrijk om voorzichtig te zijn met eyeliner. Als je hangende ooglid slechts een deel van je bewegende ooglid bedekt, kun je een dun lijntje eyeliner trekken om je wimperlijn te verdikken. Trek de lijn iets langer door aan de zijkanten, zodat je ogen ook iets verlengd lijken. Als je hangende ooglid niet beweeglijk is, kun je beter geen eyeliner gebruiken.

Lees ook eens: Blauwe ogen en make-up: tips voor een prachtige look

Conclusie

Met deze make-up tips kun je je hangende oogleden verbergen en je ogen laten stralen. Gebruik lichte kleuren, accentueer met highlighter, creëer een ooglidplooi, en wees voorzichtig met eyeliner. Als je wilt, kun je witte Kohl gebruiken voor een extra uitstraling. Experimenteer en ontdek welke technieken het beste bij jouw ogen passen. Laat je ogen schitteren en geniet van een prachtige, frisse uitstraling!

Meer informatie over het camoufleren van hangende oogleden en handige make-up tips vind je op deze informatieve pagina.

Gerelateerd