Hoe krijg je lichtere ogen? 9 gouden tips

Wil je je ogen helderder en groter laten lijken? In dit artikel geven we je 9 gouden tips om lichtere ogen te bereiken. Van het gebruik van witte eyeliner tot laserbehandelingen voor de iris, ontdek verschillende methoden om je oogkleur te veranderen.

Witte eyeliner voor helderdere ogen

Een eenvoudige truc om je ogen groter te laten lijken, is het gebruik van witte eyeliner op je waterlijn en in de binnenste ooghoeken. Blend het goed voor een natuurlijk effect en durf zelfs een witte cat-eye te creëren.

Kies de juiste concealer

Vermijd poeder en vloeibare foundation rond je ogen en gebruik een concealer met roze of gele ondertonen om roodheid en donkere kringen te camoufleren voor een helderdere uitstraling.

Wenkbrauwen in vorm

Verzorgde en mooi gevormde wenkbrauwen omlijsten je ogen prachtig. Verwijder verdwaalde haartjes met een pincet en vul gaten op met een potlood. Borstel je wenkbrauwen door voor een gedefinieerde vorm.

Verlicht je waterlijn

Gebruik geen donkere eyeliner op je waterlijn, maar kies voor lavendelkleurige, groene of bronzen tinten om je ogen lichter en helderder te maken.

Accentueer je oogkleur

Witte eyeliner voor helderdere ogen

Kies oogschaduwtinten die je oogkleur accentueren. Warme kleuren zoals brons voor blauwe ogen, paarse tinten voor groene ogen en neutrale tinten voor bruine ogen.

Voeg glans toe

Breng een subtiele glans aan op je binnenste ooghoeken met een highlighter of glinsterende oogschaduw om je ogen groter en helderder te laten lijken.

Geef je wimpers volume

Breng twee lagen mascara aan op zowel je bovenste als onderste wimpers om ze langer en voller te laten lijken. Krul je wimpers eerst voor een optimaal effect.

Optische middelen

Voor mensen met donkere ogen zijn er ondoorzichtige lenzen verkrijgbaar in levendige en heldere kleuren die snel een verandering teweegbrengen.

Laserbehandeling voor lichtere ogen

Een veilige en effectieve manier om de oogkleur permanent te veranderen is met behulp van een laser op de iris. De dichtheid van het irispigment wordt verminderd, waardoor de oogkleur lichter wordt.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om lichtere ogen te krijgen, van make-uptrucjes tot medische behandelingen zoals lasertherapie. Natuurlijke methoden kunnen minder effectief zijn dan cosmetische ingrepen. Als je serieuze veranderingen in je oogkleur wilt, is het verstandig om professioneel advies in te winnen.

 

Lees ook eens: Make-up Tips voor Hangende Oogleden: Laat Je Ogen Stralen!

 

Gerelateerd