Verzorging van je tattoo: Waar je op moet letten bij tattoo crème

Je kiest je tatoeëerder zorgvuldig uit. Je kijkt naar hygiëne, stijl, sympathie, kleurkeuze en andere factoren. Dat is al een stap in de goede richting. Maar dat is slechts de helft van de strijd. Minstens zo belangrijk is de juiste verzorging en de goede tattoo crème te kiezen. Want de juiste verzorging behoudt de helderheid en scherpte van de tattoo.

De juiste tattoo crème kiezen

Met de verkeerde zalf kan een tatoeage direct na het zetten ernstig beschadigd raken. Het is belangrijk dat de zalf wordt gebruikt om de zogenaamde vochtige wondgenezing te bevorderen. Dit helpt om het risico op littekens laag te houden. Elk korstje dat eraf valt, bevat ook kleurpigmenten van de tatoeage. Daarom moet de vorming van korstjes laag worden gehouden door een vrij vochtige omgeving.

Direct na het zetten moet je er daarom voor zorgen dat je een hoogwaardige, effectieve verzorgende tattoo crème of zalf gebruikt.

Ontstekingsremmende en antibacteriële werking

De tattoo creme moet een ontstekingsremmende en antibacteriële werking hebben

De tattoo crème moet een ontstekingsremmende en antibacteriële werking hebben. Het moet de wondgenezing actief bevorderen. Zodat het de huid stimuleert om nieuw weefsel te vormen. Het zou fijn zijn als de tattoo crème pijnstillend werkt en zelfs als antioxidant. Het is belangrijk dat het zo min mogelijk allergene ingrediënten bevat.

Hoe minder synthetische bestanddelen het product heeft, des te beter. Dat is namelijk niet alleen milieuvriendelijk maar ook beter voor de gezondheid. Schadelijke stoffen zoals pesticiden horen ook niet thuis in een zalf, omdat deze snel via de huid het lichaam binnendringen. Al met al geldt: hoe natuurlijker, hoe beter.

Body Butter

body butter kan het genezingsproces met wel een derde kan worden verkort. Als je op zoek bent naar een echt goede tattoo creme voor tatoeageverzorging, moet je letten op de volgende van onze ingrediënten:

Sheaboter

Sheaboter is bijna identiek aan de producten van de menselijke talgklieren en is daarom bijzonder huidvriendelijk. Aangebracht op de huid, maakt het deze soepel zonder de poriën te verstoppen of zelfs allergieën te veroorzaken. Sheaboter bevat ook vitamine A en E. Vitamine A heeft een positief effect op

 • allergieën,
 • dermatitis,
 • pijn,
 • spanning,
 • ontstekingen,
 • insectenbeten
 • en rimpels.

Vitamine E zorgt voor een betere bloedcirculatie. Wanneer de beschadigde huid wordt behandeld, wordt deze beter doorbloed. Dit versnelt het genezingsproces, omdat belangrijke stoffen in het bloed van en naar de verwonding worden vervoerd.

Kokosolie

Kokosolie is ook een geschikt ingrediënt voor een tatoeagebalsem. Net als sheaboter is het een natuurlijk product. Kokosolie is een eeuwenoud huid- en haarverzorgingsproduct. Het heeft niet alleen een antibacteriële werking, maar laat ook de huid en dus de kleuren van de tatoeage glanzen en gloeien, omdat het verschillende verzadigde vetzuren bevat. Het effect van de heldere kleuren treedt niet alleen op wanneer een verse tatoeage wordt verzorgd met kokosolie, maar ook bij oudere kunstwerken.

Amandelolie

Amandelolie is ook een uitstekend ingrediënt voor de verzorging van tatoeages. Amandelolie is een niet-vette, maar zeer lichte olie. Het laat de huid ademen, net als kokos en sheaboter. Amandelolie hydrateert de huid en houdt haar soepel.

De olie bevat;

 • onverzadigde vetzuren
 • mineralen,
 • calcium,
 • magnesium
 • koper
 • en ook vitamine B en E.

Bijenwas

Bijenwas houdt het vocht in de huid vast en heeft ook een antibacteriële werking. Bijenwas vormt een natuurlijke beschermlaag op de huid en staat erom bekend dat het het genezingsproces van wonden versnelt. Vervolgens werkt bijenwas ook als een beschermend schild tegen verschillende schadelijke stoffen.

Wanneer de tatoeage eindelijk genezen is, gaat de verzorging verder. Zonnebrandcrème, die tijdens het genezingsproces absoluut moet worden vermeden, kan later niet vaak genoeg worden aangebracht om de kleuren van de tatoeage te beschermen tegen vervaging door de zon!

Gerelateerd