5 manieren om de spanning terug te brengen

Na een tijd samen kan het voorkomen dat de spanning in jullie relatie afneemt. Dat hoort erbij, echter is het dan van belang dat je samen probeert deze spanning weer terug te brengen. Alle bekende ‘eerste keren’ die veel spanning in de relatie brengen hebben jullie onderhand meegemaakt. Hieronder zetten we daarom vijf manieren op rij om dit opnieuw te beleven!

Verras me

Het verrassingselement wordt door sommigen nog onderschat, echter kan een leuke verrassing, waardering en spanning bij je partner aanwakkeren. Bereid daarom eens een leuke verrassing voor voor je partner. Dit kan een lekker dinertje zijn of een film die je partner al zo lang wil kijken. Probeer het origineel te houden en zorg ervoor dat het goed aansluit op de interesses van je partner.

Op date 

Een echte date night is belangrijk voor jullie relatie. Nadat we een tijd samen zijn gaan we steeds minder vaak op date, echter zorgen dates ervoor dat je juist nieuwe dingen ontdekt en andere kanten van elkaar leert kennen. Vergeet daarom niet nog genoeg tijd in te plannen voor dates, ga bijvoorbeeld eens minigolfen, dansen, naar een evenement of bezoek een kerstmarkt. 

Toevoeging 

Naast het toevoegen van activiteiten buiten de deur is het ook van belang dat jullie in bed nieuwe ervaringen opdoen door toys toe te voegen. Zo kan je online een sextoy bestellen om samen in bed uit te proberen. Massageolie kan ook worden gebruikt om elkaars lichaam beter te leren kennen en creëert ook gelijk meer spanning en intimiteit.  

Communicatie

Hierop aansluitend is communicatie van belang in elke relatie. Bespreek samen niet alleen jullie werkdag, maar bespreek ook jullie interesses, opvattingen, meningen en verwachtingen. Willen jullie iets in bed toevoegen? Heb het hier samen over zodat jullie hier beiden mee op jullie gemak zijn. Willen jullie een dagje weg? Bespreek dan van tevoren welke activiteit jullie samen willen uitproberen. Zo komen jullie niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Even weg 

Soms een paar dagen ertussenuit gaan kan ervoor zorgen dat jullie samen weer tot rust komen. Ook kunnen jullie, vanwege de verandering van de omgeving, elkaar op een andere manier leren kennen zonder bekenden, vrienden, familie of andere sociale verplichtingen om jullie heen. 

Wat jullie ook gaan uitproberen, zorg ervoor dat jullie samen achteraf bespreken hoe dit voor jullie verliep zodat jullie hiervan kunnen leren. Met deze kennis kunnen jullie in de toekomst activiteiten, verrassingen en uitstapjes nog beter uitkiezen.

 

Gerelateerd