Deze producten moet jij hebben in de keuken

Wanneer je veel kookt in je keuken gebruik je veel producten. Van de welbekende keukenmachine, tot handige bewaarbakjes, pollepels en gardes. Iedereen heeft in de keuken aardig wat tools en producten staan en liggen. Waarschijnlijk gebruik jij een groot deel hiervan niet eens. Dit is erg zonde en kan makkelijk voorkomen worden. In deze tekst gaan wij jou vertellen welke producten jij écht moet hebben in de keuken en welke niet kunnen ontbreken wanneer jij regelmatig in de keuken staat te koken. Bekijk de site van Brada Verpakkingen voor alle handige verpakkingen om jouw overgebleven eten goed te kunnen bewaren en zo voedselverspilling te voorkomen. Lees snel deze tekst om erachter te komen welke producten jij niet kunt missen in jouw keuken.

 

Producten om je eten langer te bewaren

Voedsel bederft normaal gesproken erg snel. Als jij je eten na het koken niet goed opbergt, dan is dit na een aantal dagen al niet meer goed en is het niet meer mogelijk om dit te eten. Tegenwoordig zijn er wel genoeg manieren om je maaltijden te bewaren, waardoor deze wel voor een langere tijd meegaan en jij deze niet dezelfde dag nog hoeft op te eten. Eén van de beste manieren om je maaltijden goed te bewaren is met de hulp van vacuüm zakken. Na het bereiden van het eten stop je dit in de zak. Deze zak laat je vacuüm zuigen en vervolgens kun je het eten voor een zeer lange tijd bewaren in je vriezer of in de koelkast. Op die manier heb je altijd nog een maaltijd bij de hand en hoef je niet iedere dag te koken.

 

Zakken om mee te koken

Naast de vacuüm zakken waar jij je eten in kunt bewaren, zijn er ook speciale vacuüm zakken waarmee jij jouw voedsel kunt koken. Sommige gerechten moeten namelijk in kookzakken gekookt worden op een zeer precieze en constante temperatuur. Dit heet ook wel sous de vide koken. Met kookzakken kun je de maximale kwaliteit uit het product halen en blijft de smaak behouden. Bovendien blijft het eten in deze zakken ook veel langer houdbaar dan in normale plastic bakjes of zakjes. Bij deze zakken is namelijk alle lucht eruit gehaald en bij normale plastic zakken niet. Door de bijkomende lucht gaat het eten veel en veel sneller bederven. Wanneer er geen lucht bij het eten zit, hoef jij je hier dus ook minder druk om te maken. 

 

Snel je groente en fruit snijden

Waarschijnlijk heeft iedereen hier wel van gehoord: de welbekende keukenmachine. Deze snijmachine zorgt ervoor dat jij zeer snel al jouw groente en fruit kunt raspen en in kleine stukjes kunt snijden. Je hoeft met deze machine nooit meer met de hand alle champignons, courgettes, wortels of paprika’s zelf meer te snijden. Deze machine bespaart je zeer veel tijd. Koken wordt hierdoor ineens een stuk eenvoudiger en sneller. Wanneer je veel werkt en moe thuis komt, is dit perfect om toch snel en zonder enige moeite een maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Gerelateerd