Overzicht seizoensfruit

Net zoals bij seizoen groenten en seizoen kruiden hebben vruchten die vlak na de oogst gegeten worden de beste smaak. In onderstaand overzicht zie je per maand de soorten fruit die dan rijp zijn. De lijst is nog niet compleet en zal nog worden aangevuld. Heb je tips of wijzigingen laat dan ajb even een bericht achter.

Wat is seizoensfruit precies?

Seizoensfruit verwijst naar vruchten die op natuurlijke wijze gedijen en geoogst worden gedurende specifieke perioden van het jaar, afhankelijk van de temperatuur, neerslag en andere factoren die met het seizoen te maken hebben.

Seizoensfruit smaakt in die specifieke tijd het beste en heeft de meeste voedingsstoffen. Hierdoor kun je extra genieten van de frisheid, de smaak en de voedingswaarde van het fruit.

Seizoensfruit heeft een gevarieerde selectie, zoals sappige aardbeien in de lente, verfrissende watermeloenen in de zomer, knapperige appels in de herfst en vitamine C-rijke citrusvruchten in de winter.

Door te kiezen voor seizoensfruit draag je niet alleen bij aan een gevarieerd dieet, maar ook aan duurzaamheid en een verminderde afhankelijkheid van geïmporteerde producten. Het genieten van seizoensfruit is dus een bewuste keuze voor smaak, gezondheid en milieubewustzijn.

Seizoensfruit Januari

Appelen, Bananen, Mandarijnen, Mango, Peren, Pompelmoes, Sinaasappelen

Seizoensfruit Februari

Appelen, Bananen, Mandarijnen, Mango, Peren, Pompelmoes, Sinaasappelen

Seizoensfruit Maart

Appelen, Mango, Pompelmoes, Rabarber, Sinaasappelen

Seizoensfruit April

Mango, Pompelmoes, Rabarber, Sinaasappelen

Seizoensfruit Mei

Aardbeien, Pompelmoes, Rabarber, Sinaasappelen

Seizoensfruit Juni

Aardbeien, Abrikozen, Frambozen, Kersen, Kruisbessen, Nectarines, Perziken, Rabarber, Rode Bessen, Sinaasappelen, Zwarte Bessen

Seizoensfruit Juli

Aardbeien, Abrikozen, Appelen, Bosbes, Bramen, Frambozen, Kersen, Kruisbessen, Mango, Nectarines, Perziken, Rabarber, Rode Bessen, Zwarte Bessen

Seizoensfruit Augustus

Aardbeien, Abrikozen, Appelen, Bosbes, Bramen, Druiven, Frambozen, Kersen, Kruisbessen, Mango, Meloenen, Nectarines, Peren, Perziken, Pruimen, Vijg, Vlierbes, Zwarte Bessen

Seizoensfruit September

Appelen, Bananen, Bramen, Druiven, Frambozen, Kiwi, Mango, Meloen, Nectarines, Peren, Perziken, Pompelmoes, Pruimen

Seizoensfruit Oktober

Appelen, Bananen, Bramen, Druiven, Frambozen, Kiwi, Mandarijnen, Mango, Meloenen, Pompelmoes, Peren, Sinaasappelen

Seizoensfruit November

Seizoensfruit December

Oliebollen en appelflappen 😉

Gerelateerd