Zo maak jij jouw buitenterras gezellig

Wil jij een gezellig terras in de tuin? Met deze tips creëer jij een tuin waar je heerlijk tot rust kan komen. En dat niet alleen, je kan in deze tuin ook tot in lengte van dagen genieten. In deze blog vertellen we jou precies hoe je dat doet. Lees je mee?

Je houdt enorm van lekker luieren in de tuin. Maar als het op tuinonderhoud aankomt, dan weet je niet goed waar je moet beginnen. Van het planten van struiken, bloemen of bomen… tot aan het überhaupt benoemen van de botanische namen. Je hebt er simpelweg helemaal geen verstand van. Daarnaast weet je gewoon niet wat je met je terras aan moet en hoe je het gezelliger kunt maken. Wij geven je graag tips!

Meer inspiratie nodig? Neem eens een kijkje bij Kees Smit Tuinmeubelen voor meer inspiratie.

1. Een beetje vakantie in je tuin

Ga je deze zomer niet op vakantie of wil je het gevoel hebben dat je constant op vakantie bent? Haal dan het tropische of mediterraanse gevoel naar je tuin. Dit kan je doen door te kiezen voor planten uit het zuiden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kleine olijfboom. Je hoeft natuurlijk geen olijven te gaan oogsten aan het einde van de zomer, maar er zijn ook olijfbomen die goed overleven met Nederlandse temperaturen. De boom zelf is namelijk al een plaatje om naar te kijken. Andere bomen die leuk kunnen zijn in je tuin, zijn palmbomen en vijgenbomen.

Maar de echte topper voor een ultiem vakantiegevoel blijft natuurlijk de lavendelstruik. Dit staat prachtig en ruikt in iedere border heerlijk. En hiermee breng jij jouw vakantiebestemming terug naar je eigen tuin. Viva la France! 

2. Ga mee met de tijd

De tuin is een verlengstuk van je woning. Dit wil zeggen dat je geen witte en plastic tuinmeubelen uit de jaren negentig in je tuin gaat zetten. Kies uit moderne tuintafels en stoelen. Je kan ook kiezen voor een heerlijke relaxstoel of een schommelstoel. Deze kan je gewoon ophangen aan je overkapping en dient als heerlijke leesstoel. Daarnaast is een hangmat in je tuin altijd een goed idee.

3. De aankleding mag lekker uitbundig

Pak maar uit kunnen we wel zeggen. Probeer niet te klein te denken, maar vul het terras met één en al gezelligheid. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld de juiste kussens, deze mogen best wel passen bij de kussens die je binnen op de bank hebt liggen. Daarnaast wil je een mooie bijzettafel en een paar grote kaarsen op je terras. Zorg nog voor wat fakkels en de juiste verlichting. Hiermee kleed jij je terras tot in de puntjes aan. En zal er geen avond voorbijgaan dat jij niet in de tuin wil zitten.

4. Ook in de winter

Je terras moet niet zijn gemaakt voor alleen op zomerse dagen. De tuin is er ook om in de winter lekker van te kunnen genieten. Dit betekent dat je het liefst een mooie overkapping wil plaatsen en misschien wel een buitenkachel. Zorg voor een mooie mand met hout zodat je ook in de winter kan stoken. In de winter wil je warm blijven, dus naast het haardvuur horen er ook een paar goede kleden bij die je over je heen kan trekken. Zo richt jij een terras in voor alle jaargetijden!

Gerelateerd