In de zomer van 2022 kun je op deze manieren genieten in je tuin

Op het moment dat het zonnetje een klein beetje begint met schijnen, duiken veel mensen met een tin deze direct in. De eerste zonnestralen nodigen uit om neer te strijken op de eetkamer of loungeset in de tuin om zo optimaal te kunnen genieten van de blauwe hemel en het zomerse weer. Nu is het natuurlijk sowieso al heel fijn dat je een tuin tot je beschikking hebt om in te kunnen vertoeven, maar wist je dat er ook een paar manieren zijn om nóg meer te kunnen genieten in je tuin dan je wellicht al deed? Wij geven tips. 

Zwembad

Hoe lekker zou het zijn om op een warme zomerse dag met een handdoek je tuin in te kunnen lopen om even een lekker verkoelende duik te kunnen nemen? Wanneer je een zwembad in je tuin hebt wordt di realiteit. Ook al is je tuin niet enorm groot, zelfs dan zijn er mogelijkheden voor het aanleggen van een zwembad. Luxe zwembaden staan mooi in grote tuinen, maar misstaan ook zeker niet in ene wat meer bescheiden tuin. Ideaal voor waterratten die in de zomer nog meer zouden willen genieten. 

Tuinhuis meets eetkamer

Wil je optimaal kunnen genieten van een etentje in je tuin, dan is het fijn om een exclusieve eetkamer te maken aan of in je tuin. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een serre uit te laten bouwen waardoor het voelt alsof je ín je tuin zit te eten, maar een eetkamer in de tuin kan vormgegeven worden op verschillende manieren. Dat brengt ons direct op het volgende punt:

 Een grote eettafel

Wij houden van eten. Van het voorbereiden ervan, het koken zelf, het opeten, maar vooral: het samen kunnen genieten van een diner of borrel. Dat maakt een tuin in de zomer ook de perfecte plek om samen met de mensen om je heen na een lange zomerdag te kunnen genieten van een lekkere salade of een koud sapje. Een fijne grote eettafel kan al je vrienden herbergen en kan de plek zijn waar in de zomer veel goede gesprekken gevoerd gaan worden.

Een waterdichte geluidsinstallatie

Op de avonden dat je met je vrienden, geliefden of naasten in de tuin aan het genieten bent, zou het ook wel fijn zijn als jullie tegelijkertijd zouden kunnen genieten van een klein beetje muziek. Je kunt natuurlijk een klein boxje in e tuin zetten, alleen is de kans groot dat deze niet waterdicht is en je dus moet uitkijken dat je hem niet vergeet of per ongeluk laat staan wanneer je na een lange avond moe richting je bed loopt. De muziekliefhebbers zouden een waterdichte geluidsinstallatie kunnen (laten) installeren in hun tuin, zodat ze altijd kunne genieten van hun favoriete muziek.

 Waterdichte kist

Om van de kussens op je loungeset te kunnen (blijven) genieten, is het belangrijk dat ze niet buiten blijven liggen wanneer het slecht weer is of is gaan regenen. Je kunt de kussens telkens weer naar binnen tillen, maar zou er ook voor kunnen kiezen om een waterdichte kist aan te schaffen. Hier kun je de kussens in opbergen op momenten dat je ze niet gebruikt.

 

Gerelateerd