Hoeveel verdient top schaatsster Jutta Leerdam? We vertellen je alles over het vermogen Jutta Leerdam.

Jutta Leerdam de wereldkampioen op de lange afstand schaatsen. Dankzij haar prestaties op de schaatsbaan heeft ze een flink vermogen opgebouwd. De nog maar 24 jaar jonge topatleet kan zich na een aantal wereldkampioenschappen wel miljonair noemen. Maar wat is het vermogen van Jutta Leerdam en hoe is haar succes tot stand gekomen? Dat alles lees je hier.

Wie is Jutta Leerdam?

Embed from Getty Images

Jutta Leerdam is een Nederlandse schaatsster die haar prestaties behaalt op de langebaan. Jutta is geboren op 30 december 1988, in ’s-Gravenzande. Ze is door haar vader, windsurfliefhebber, vernoemd naar de Duitse wereldkampioen windsurfen: Jutta Müller.

Jutta heeft niet altijd op schaatsen gezeten, ze begon namelijk met hockeyen. Dit heeft Jutta tot haar 11e gedaan en daarna begon ze met schaatsen.

Jutta heeft tijdens het schaatsen ook nog een andere ambitie, namelijk studeren. Na de HAVO heeft Jutta een opleiding afgerond voor gewichtsconsulente. Na het afronden van deze opleiding is ze begonnen met de opleiding commerciële economie. Ze doet dit allemaal vanuit huis zodat het haar sport niet schaadt.

Belangrijke gebeurtenissen in het leven van Jutta Leerdam:

Voor het eerst schaatskampioen In 2016 word ze wereldkampioen allround bij de junioren.
Wereldkampioen bij de profs In 2020 pakt Jutta de wereldtitel op de 1000 meter.
Jutta Leerdam relatie Sinds een tijdje heeft Jutta een relatie met megaster Jake Paul.
Op de catwalk Onlangs was Jutta in Milaan opeens als catwalk model te zien op de Fashion Week.
Vermogen van Jutta Leerdam Haar vermogen is onlangs geschat op 1,5 miljoen euro (alleen gebaseerd op haar schaatsprestaties).

Schaatskampioen

De schaatscarrière van Jutta Leerdam is te verwoorden in één groot succes. Zo heeft ze in 2016/2017 bij de junioren de wereldtitel allround binnengesleept. Een jaar later plaatste ze zich voor de 500 en 1000 meter voor de eerste vier wereldbekerwedstrijden. Later dat jaar won ze het Nederlands Kampioenschap sprinten.

Tijdens de eerste EK afstanden van Jutta had ze gelijk goud te pakken op de 1000 meter en in de teamsprint zilver. 2020 was een geweldig jaar voor haar. Jutta pakte de wereldtitel op de 1000 meter en ook op het EK afstanden was ze niet te stoppen. Ook in de teamsprint werd ze nog eens 2 keer wereldkampioen. In 2021 won Jutta de zilveren medaille op de 1000 meter van het WK afstanden.

Relatie

Jutta Leerdam heeft een aantal jaren een relatie gehad met Koen Verweij. Koen is ook een schaatser, waardoor ze al gauw gezien werden in de schaatswereld als Powercouple. Deze relatie is nu al een tijdje uit en Jutta heeft inmiddels een andere vriend, Jake Paul.

Jake Paul is een Amerikaanse YouTuber en bokser. Jake is een veelbesproken man vanwege zijn bijnaam ‘The badboy’. Deze bijnaam heeft Jake gekregen door zijn controversiële uitspraken die hij gemaakt heeft over bijvoorbeeld de coronapandemie. Jake maakt de laatste tijd minder YouTube video’s en focust zich meer op het boksen. Hierin is Jake zeer succesvol en weet hij ieder event zowat uit te verkopen. Het tijdschrift Forbes schat dat Jake Paul in 2021 zo’n 38 miljoen dollar heeft verdiend met professioneel boksen. Hiermee komt hij binnen op de tweede plek van bestbetaalde YouTubers/influencers.

Sinds zijn 16e is heel zijn leven te volgen op het internet maar nooit heeft Jake zijn eigen verhaal kunnen doen. Hij wil hier verandering in brengen en zijn imago weer opkrikken door niet meer de badboy te zijn van het verleden. 1 augustus verschijnt er op Netflix een documentaire over het leven van Jake Paul en hoe hij nou echt is. Ook Jutta komt voor in de documentaire.

Modeshow

Zoals te zien is op haar Instagram heeft Jutta een liefde voor mode. Ze deelt de nieuwste looks met haar volgers en heeft ook meerdere sponsor deals lopen met grote merken. Zo maakte Jutta haar debuut op de catwalk van de Milan Fashion Week. Ze postte een TikTok waarin ze vertelde dat dit haar eerste catwalk ooit wordt. Jutta staat bekend om haar eyeliner en haar losse haren maar daar kwam verandering in op de catwalk. Ze droeg een lange zwarte jas, geen eyeliner en haar haren zaten strak naar achteren.

Het vermogen van Jutta Leerdam

Jutta Leerdam heeft al een flink aantal wedstrijden en WK’s geschaatst maar dat is niet haar enige inkomstenbron. Jutta heeft namelijk een heel groot bereik op haar social mediakanalen. Zo heeft ze meer dan 4 miljoen volgers op Instagram wat haar meerdere promotie deals oplevert.

Door haar prestaties op de schaatsbaan alleen al wordt het vermogen van Jutta Leerdam geschat op 1 tot 1,5 miljoen euro. Het is nog vrij onduidelijk wat Jutta verdient met haar Instagram posts maar dat zou alleen maar meer worden sinds de relatie met Jake Paul.

Lees verder:

 

Gerelateerd