5 populaire manieren voor studenten om bij te verdienen

Studeren is al duur zat. En daarom zoeken veel studenten naar een manier om online wat geld bij te verdienen. Want die biertjes in de kroeg, vakantie naar Palma de Mallorca en concertkaartjes van die toffe band… die betalen zich niet zelf. In deze blog vertellen we jou meer over het online verdienen van geld.

Online geld verdienen kan op heel veel manieren. Vaak heb je niet meer nodig dan een goede computer, snel internet en in enkele gevallen ook een webcam of een microfoon. Heb je dat allemaal in huis dan ben je ready to go!

1.    Webcam girl of boy worden

Misschien wel het meest spannende beroep in dit rijtje is webcam girl of boy worden. Wie zoekt naar online geld verdienen student komt ook bij dit beroep uit, dus we vertellen je er graag wat meer over. Een voordeel van online webcam girl of boy worden zijn de werktijden en de verdiensten. Zo kun je tot in de late uurtjes werken en vaak verdien je gemiddeld zo’n 20 euro per uur. Uiteraard kan alles veilig en anoniem gebeuren. Zodat je niet bang hoeft te zijn dat mensen je herkennen.

Zorg er daarom ook voor dat je bij een eerlijke en veilige partij aansluit. Wij raden je bijvoorbeeld Club Sense aan. Hier kun je veilig en onder eerlijke omstandigheden aan de slag. Ook zorgen zij voor genoeg klanten! Je kunt tijdens het werk ten allen tijden zelf bepalen of je wilt webcammen, bellen of chatten. Als je de webcam aanzet verdien je vaak wel het meeste dan wanneer je alleen chat.

2.    Eigen webwinkel beginnen

Dit is een iets meer arbeidsintensievere optie voor online geld verdienen. Maar als je veel verkoopt kun je er heel goed van leven. Je kan voor alles een webwinkel starten. Van zelfgemaakte producten tot aan schroefjes of boutjes. Maar ook schilderijen, zelfgemaakte kleding en ga zo maar door. En wil je nog niet een complete website beginnen met een eigen webshop? Dan zijn er ook tal van manieren om geld te verdienen zonder direct te investeren in een webwinkel. Denk aan kanalen zoals Marktplaats, Vinted en Etsy.

3.    Influencer

Als influencer moet je een groot bereik hebben op je socialmedia-kanalen, denk aan Instagram, Facebook en Tiktok. Op deze manier willen bedrijven graag met jou samenwerken. Je laat dan producten zijn, vertelt er iets over of laat het meer subtiel aan bod komen. Als influencer krijg je veel spullen, maar niet direct veel geld. Hoe groter je wordt hoe meer de kans is dat je daadwerkelijk samenwerkingen krijgt waarvoor je ook daadwerkelijk geld krijgt. Je moet dus vooral eerst investeren in een groot bereik.

Als influencer aan de slag gaan kun je ook goed combineren met bijvoorbeeld het hebben van een eigen blog. Dan schrijf je hierop artikelen en krijg je ook kosten uit advertenties die je laat lopen op je website. Of combineer het bijvoorbeeld met een YouTube-kanaal. Zo kun je vanuit verschillende bronnen geld verdienen.

Gerelateerd