Tips voor het inrichten van je zolderkamer met een schuin dak

Een zolder met een schuin dak, veel mensen vinden het een uitdaging om deze zolderkamer op een leuke manier in te richten. Er zijn echter veel leuke mogelijkheden om je zolderkamer leuk en sfeervol in te richten. Het inrichten van een zolderkamer heeft wat meer creativiteit nodig dan andere kamers in huis. Veel standaard meubels zullen niet onder de schuine wand passen. Het moet natuurlijk ook praktisch ingericht worden zodat je niet je hoofd stoot aan de wand. In deze blog worden een aantal tips gegeven hoe je dit kan doen.

Opbergruimte

Onder de schuine wanden kun je vaak niet lopen en hoge kasten plaatsen gaat ook niet. Om de schuine wanden van je zolderkamer zo optimaal mogelijk te benutten, is het mogelijk om opbergkisten of kasten te plaatsen. Zo kun je de ruimte onder de schuine wanden gebruiken voor het opbergen van spullen. Als je liever iets hebt dat vaststaat kun je inbouwkasten plaatsen. Hier kan je dan ook je kleding in kwijt of maak er een mooie inloopkast van.  Deze kasten kun je op maat laten maken zodat ze precies onder jouw wand passen. Zo kan je zelf bepalen hoe jouw kast eruit komt te zien en kun je hem helemaal naar jou smaak maken. Door je schuine wanden op deze manier in te richten kan je veel opbergruimte creëren.

Verlichting

De zolderkamer is vaak klein, hierom is verlichting in de kamer erg belangrijk. Doordat de wanden schuin zijn is een hanglamp ophangen niet het meest ideaal, hierdoor lijkt het plafond nog lager. In plaats daarvan kun je kiezen voor mooie spotjes in het plafond of staande lampen. Naast dit licht kan je door een dakraam of dakkapel veel natuurlijk licht de kamer in laten komen. Ook geeft een raam het gevoel dat de ruimte groter is. Met een dakraam heb je natuurlijk ook raamdecoratie nodig om de lichtinval te verminderen op het gewenste moment. Dit kan je makkelijk doen met een dakraam rolgordijn. Bij Raamdecoratie.com zijn deze in veel verschillende maten, stoffen en kleuren te vinden. Voor advies over het vinden van de juiste raamdecoratie voor jouw dakraam ga dan naar https://www.raamdecoratie.com/.

Sfeer creëren

In de ruimte wil je natuurlijk sfeer creëren, dit kan je doen doormiddel van het verven of behangen van de muren of decoratie. Zet bijvoorbeeld een mooie plant neer in je kamer of hang leuke fotolijstjes met posters of foto’s op. Naast de muren kan ook de vloer voor sfeer zorgen. Kies je voor een houtkleurige vloer dan weerkaatst het licht waardoor er nog meer licht in de ruimte komt. Warmte kun je creëren door een vloerkleed neer te leggen. Vind je het leuk om te lezen? Maak dan een gezellig zithoekje waar je boeken en tijdschriften kan lezen. Daarnaast kan je ook met verlichting sfeer creëren in je kamer.

Gerelateerd