Het vermogen van Johan Derksen

In dit artikel gaan wij achterhalen wat het vermogen is van Johan. Johan, geboren te Heteren, op 31 januari 1949. Johan is bekend van verschillende praatprogramma’s en is op dit moment werkzaam bij Vandaag Inside. Daarnaast heeft Johan gevoetbald voor verschillende voetbalclubs in Nederland en heeft hij een grote passie voor muziek. Johan is in zijn leven drie keer getrouwd, wat natuurlijk ook invloed heeft op zijn vermogen.

 

Voetbalcarrière Johan Derksen

Johan Derksen begon zijn voetbalcarrière in de jeugd bij Go Ahead Eagles. De vaste positie waarop hij uit de voeten kwam was linksback. Daarnaast heeft Johan Derksen bij verschillende Nederlandse voetbalclubs gespeeld namelijk;

  •         SC Cambuur
  •         Veendam
  •         Haarlem
  •         MVV

Tussendoor heeft Johan Derksen ook nog een uitstapje gemaakt naar Duitsland waar hij heeft gespeeld voor SV Meppen. Voor meer gegevens over de carrière van Johan Derksen kijk hier.

Tv carrière Johan Derksen

Johan Derksen verschijnt als eerste op de tv in de jaren 90 als tafelgast bij het programma ‘’Sport aan tafel’’. Dit programma deed hij samen met Ruud ter Weijden en Hugo Camps. Daarna werd dit programma vervangen door Voetbal Inside dat wordt gepresenteerd door Wilfred Genee met de andere gast René van der Gijp. Dit programma is de voorloper van het nu bekende programma Vandaag Inside.

De passie voor muziek

Naast praatprogramma’s op de tv is Johan ook een groot liefhebber van muziek. Zo heeft Johan het programma On the Road gepresenteerd waarin hij in gesprek ging met grondleggers van de Nederlandse popmuziek.

Ook richt Johan zijn eigen internetradiozender op genaamd Radio Grolloo. Vanuit huis presenteert hij hier zijn eigen radioprogramma. Ook is Johan te horen op Radio Veronica maandag tot en met vrijdag van 23:00 tot 00:00 uur.

Embed from Getty Images

Hoeveel vermogen heeft Johan Derksen?

Natuurlijk kunnen wij nooit precies inschatten wat het vermogen is van Johan. Maar wij hebben wel een indicatie. Johan heeft zijn grote vermogen vooral verdiend bij Vandaag Inside en niet tijdens zijn voetbalcarrière. In 2016 had volgens De Quote Johan Derksen een vermogen van 1.3 miljoen euro.

Inmiddels is het vermogen van Johan Derksen volgens insiders verdubbeld naar ongeveer 2.7 miljoen.

Johan heeft verschillende inkomstenbronnen, daarom is het lastig in te schatten wat nou precies zijn vermogen is. Wel is bekend  dat hij als tafelgast bij Vandaag Inside 550.000 euro verdient per jaar. Inmiddels zal dit bedrag alweer zijn opgelopen door de nieuwe onderhandelingen.

Echter doneert Johan de helft van zijn salaris aan de Casper Foundation. We kunnen er vanuit gaan dat Johan zijn grootste inkomstenbron zijn eigen uitgeverij is.

Uitgeverij inside

Johan heeft in samenwerking met Michel van Egmond zijn eigen boeken uitgeverij opgezet. Deze uitgeverij is gespecialiseerd in sportbiografieën en entertainment. Toptitels van het bedrijf zijn de biografieën van Gijp en Kieft. De uitgeverij heeft al drie keer de NS publieksprijs gewonnen. De uitgeverij wordt nu voortgestuwd door Marieke Derksen en Michel van Egmond.

De uitgeverij heeft al veel verschillende biografieën uitgebracht over grootheden uit binnen- en buitenland. Zo zijn ze vooral gespecialiseerd in sportboeken maar dit is niet het enige wat zij uitbrengen. Ook zijn er onder andere boeken gemaakt over muziek zoals een boek over de Rolling Stones. Of een boek over bekende Nederlander Steven Brunswijk.

 

Lees ook eens over:
Gerelateerd