Eelko van Kooten: Vermogen, Vriendin, Bedrijven en meer

Het is natuurlijk altijd leuk om te lezen over de levens van de rijke mensen in Nederland. Vaak zijn dit mensen die een afzonderlijk pad hebben afgelegd en die met een reden tot de top zijn doorgegroeid. Dit is dan ook zo bij Eelko van Kooten. Deze bekende ondernemer heeft een enorm fortuin bij elkaar weten te verdienen binnen de muzieksector. Omdat de kans klein is dat je weet wie Eelko van Kooten is en wat hij allemaal heeft gedaan hebben we het wat makkelijker voor je gemaakt. In dit artikel vind je alle info terug die je maar moet weten over deze bijzondere ondernemer!

Jeugd van Eelko van Kooten

Om een beeld te krijgen over de persoon achter Eelko van Kooten is het van belang om eens goed naar zijn jeugd tee kijken. Eelko van Kooten is geboren in 1970 in Hilversum. Hier groeide hij op als zoon van de bekende Nederlander Willem van Kooten. Willem stond bekend als Joost de Draaijer een was een lange tijd één van de bekendste DJ’s die ons land ooit gekend heeft.

Naast het draaien van platen was zijn vader bezig met de zakenwereld. Zo was hij onder andere eigenaar van de bedrijven Red Bullet en Nanada Music. Hiermee was hij actief als platenbaas van onder andere de band Goldeen Earring. Eelko heeft een prima jeugd gehad, al maakt hij op zeer jonge leeftijd de scheiding van zijn ouders mee. Door deze scheiding trekt hij in bij zijn moeder, hij ziet zijn vader op dat moment erg weinig.

Op zijn tweeëntwintigste rondt Eelko van Kooten een makelaarsopleiding af, al krijgt hij maar geen echte baan. Vervolgens gaat hij voor het bedrijf van zijn vader werken. De verhoudingen zijn in het begin nog een beetje stroef, maar door hard werken lukt het Eelko om door te groeien naar een positie als algemeen directeur. In 2012 besluit hij echter om ontslag te nemen om zijn eigen pad te bewandelen.

Bedrijven

spinning records logo - eelko van kooten

Eelko van Kooten is met name bekend geworden om zijn muziekuitgeverij MusicAllStars Publishing. Met dit bedrijf heeft hij de basis-laag voor zijn vermogen weten te leggen. Een naar na de oprichting van dit bedrijf begint hij met zijn eigen platenlabel Spinning Records. Hij heeft op dit moment onder andere contracten lopen met Martin Garrix en Olivier Heldens. Later is het hem ook gelukt om de bekende DJ Tiësto, Afrojack, Martin Solveig Armand van Helden en Sam Feld binnen te halen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat het op dit moment het grootste dance-label van de wereld is. In 2017 wordt het bedrijf overgenomen door het platenlabel Warner. Eelko, met een belang van ruim 90%, krijgt door de koop van meer dan 100 miljoen een enorm groot vermogen in één keer. Naast het oprichten van het bedrijf Spinning Records heeft hij ook een keer een grote flop gemaakt. Hij had een aanzienlijk groot bedrag in het bedrijf Ledo gestopt.

Dit bedrijf zou onder andere nieuwe artiesten die op zoek zijn naar influencers met elkaar in contact brengen. Het bleek alleen dat dit niet echt werkte zoals het zou moeten werken. Na een paar jaar ging het zo slecht met het bedrijf dat er een faillissement werd aangevraagd. Gelukkig had Eelko van Kooten op dat moment al een vrij groot vermogen dus hij heeft er niet heel erg onder geleden. Wel heeft het hem wat voorzichter gemaakt voor veelbelovende ideeën die eigenlijk fundering missen.

Vriendin van Eelko van Kooten

Je wilt natuurlijk ook graag wat meer weten over het liefdesleven van deze ondernemer. Eelko heeft op dit moment een relatie met de knappe Naomi van Zwaan. Deze vrou wekt op dit moment als Influencer en heeft een aantal keer in de FHM500 gestaan. Dit hoeft ze overigens niet voor het geld te doen. Ze gaat namelijk erg vaak op vakantie met Eelko en hij vindt het leuk om haar te verwennen.

Op dit moment hebben de twee al een aantal jaar een relatie. Ze hebben nog geen kinderen, door hun erg drukke levens is het nu eenmaal erg lastig om een kleine te krijgen. Nu is de kans aanwezig dat hier ooit wel verandering in komt als Eelko ouder wordt.

Het vermogen van Eelko van Kooten

Als we kijken naar het vermogen van Eelko van Kooten dan zien we dat hij echt enorm grote stappen heeft weten te zetten. In 2016 werd zijn vermogen geschat op een kleine 100 miljoen euro. In 2021 is dit vermogen echter gegroeid tot een vermogen van ruim 145 miljoen. Dit is hem met name gelukt door een aantal goede investeringen te doen. Zo staat hij onder andere bekend om zijn enorm grote vastgoed portfolio.

Ook heeft hij een selectie van aandelen in zijn bezit die hem flink wat dividend opleveren. Overigens is Eelko van Kooten niet iemand die het alleen voor het geld doet. Hij heeft bij talloze interviews gezegd dat hij het leuk vindt om te ondernemen en dat hij het ook zou doen als hij hier geen groot vermogen mee op zou kunnen bouwen.

Alles leren over bekende Nederlanders?

Als je op voorhand geen idee had wie Eelko van Kooten was dan is daar dankzij dit artikel als het goed is verandering in gekomen. Voor iedereen die ambitie heeft om door te groeien naar de top kan Eelko van Kooten als een voorbeeld dienen. De weg die hij heeft afgelegd laat zien dat je met een duidelijk doel voor ogen en een lange adem erg ver kunt komen. Dit zijn dan ook echt de kwaliteiten die je als succesvol ondernemer moet hebben om het vol tee houden.

Wil je nog veel meer leren over alle rijke mensen die op dit moment in Nederland rondlopen? Neem dan zeker even een kijkje bij de rest van de artikelen die we hier op de site voor jou hebben geschreven!

 

Lees ook eens:

Gerelateerd