Hoog tijd om je tuin in te richten? Volg dan deze tips!

Als mensen verhuizen of voor het eerst een nieuwe woning betreden, kunnen ze vaak niet wachten om te beginnen met inrichten. De eerste prioriteit ligt vaak bij de woonkamer en de slaapkamer, omdat dat de plekken zijn waar de mensen in hun huis vaak het meest komen. De plek die vaak als laatste wordt aangepakt om in te richten, is de tuin. In Nederland zijn er maar een beperkt aantal weken per jaar wanneer een tuin echt geschikt is om in te vertoeven – tenzij je uiteraard een verwarmingselement in de tuin hebt (maar daarover later meer). Is het voor jou ook hoog tijd om de tuin in te richten? Dan ben je aan het goede adres, want dit artikel hebben we een aantal tips verzameld voor het inrichten van de tuin.

Comfortabele meubels

Hoe mooi tuinmeubelen ook kunnen zijn, je gaat er toch niet heel relaxed op plaatsnemen wanneer het niet helemaal lekker zit. Je moet er immers wel op kunnen uitrusten en lekker op kunnen vertoeven. Kies daarom voor een loungestoel tuin waar je echt lekker in ligt, zodat je urenlang boeken kunt lezen en lekker in de zon kunt liggen in de zomer.

Een goede loungeset

Natuurlijk zou je allemaal verschillende tuinmeubelen met elkaar kunnen combineren, maar dit kan samen ogen als een vrij rommelig geheel. Om je tuin rust uit te laten stralen zou je kunnen kiezen om te investeren in een wicker loungeset van goede kwaliteit. Door voor een set te kiezen zorg je er direct voor dat alle onderdelen van de set mooi bij elkaar aansluiten en dit een rustig geheel vormt in jouw exterieur. Een loungeset wordt vaak ook geleverd met goede en zachte kussens – let er echter wel op dat je deze kussens goed beschermd voor vocht en andere omstandigheden van buitenaf. Schaf bijvoorbeeld een waterdichte kist aan waar je de kussens in kunt opbergen als je ze niet gebruikt. Zo voorkom je dat ze snel vaal of lelijk worden en houd je er zo lang mogelijk plezier van.

Weer reguleren

In Nederland kun je er helaas niet altijd vanuit gaat dat het mooi weer wordt. Soms kan het dagen achter elkaar regenen en koud zijn, zelfs midden in juli of augustus. Soms is het in februari, midden in de winter, ineens dagenlang mooi weer en warm. Omdat je er dus niet echt vanuit kunt gaan wat voor weer het wordt, is het slim om je tuin redelijk adaptief te maken op het weer. Denk bijvoorbeeld aan een parasol om in de zomer in de schaduw te kunnen liggen om een verwarmingselement zodat je ook in de winter lekker in de tuin te kunnen zitten. Ook een vuurkorf ka het in de tuin goed doen.

Kijk waar de zon opkomt

Hoe je de meubels die je hebt uitgekozen vervolgens in je tuin plaatst, is waarschijnlijk grotendeels afhankelijk van hoe de zon opkomt en waar deze weer ondergaat. Je wilt waarschijnlijk zoveel en zo lang mogelijk kunnen genieten van de zon. Probeer bij een nieuwe woning dus te kijken hoe de zon op de tuin staat en pas hier de indeling van je tuinmeubels op aan.

Gerelateerd

BlogDe belangrijkste stablecoins

Wat is een stablecoin? Stablecoins zijn cryptocurrencies met een stabielere waarde. In tegenstelling tot traditionele cryptocurrencies, schommelen stablecoins…