Puzzelmat: 5 Leukste puzzelmatten

Oh, bezig zijn met een puzzel. Je bent er al snel uren zoet mee. Op zoek naar dat ene puzzelstukje dat je nog nodig hebt om ook daadwerkelijk weer een hoekje of een stuk van je puzzel af te krijgen. Maar dat niet alleen, puzzelen is ook nog eens heel erg goed voor je! Daarover vertellen we je meer in deze blog. Maar wat doe je als je de tafel moet dekken en je puzzel er nog ligt? Puzzelen op een mat. In deze vertellen we je ook daar mee over en laten we de 5 beste puzzelmatten van dit moment zien.

Puzzelen lijkt ontspannend. Maar eigenlijk ben je heel erg druk bezig. Het is namelijk een mentale uitdaging, educatief en een pittige training voor je hersenen. Het traint je cognitieve vaardigheden. Er zijn heel ingewikkelde puzzels die er vaak geweldig uit zien, maar ze zijn vooral goed om je visueel ruimtelijk inzicht te vergroten. Een belangrijk element dat je vaker in je leven nodig hebt. Bijvoorbeeld toen je moest leren lezen, rekenen en schrijven. Door op latere leeftijd te puzzelen zorg je ervoor dat dit heel goed ontwikkelt blijft.

Waarom puzzelen zo goed voor je is

Daarnaast word je ook meer getriggerd om probleemoplossend te denken. Want als je aan het puzzelen bent, dan wil je maar één ding: dat die puzzel afkomt. Puzzelen is een constant proces van denken, redeneren en oplossen. Op kleine schaal wel te verstaan maar de verbindingen in je hersenen worden hoe dan ook gemaakt. Ook leer je nog om gaan met frustratie, fouten maken en concentratie.

Dit zijn nog een paar voordelen van puzzelen:

  1. Het is haast meditatief
  2. Het maakt je vrolijk
  3. Je kan er een groepsactiviteit van maken
  4. Je houdt je brein er scherp mee

Puzzelmat gebruiken tijdens het puzzelen

We zeiden het net al eventjes, maar niets is zo vervelend dan plaats moeten maken met je puzzel. Je bent bang dat je puzzel weer breekt of dat je straks weer stukjes moet gaan rapen van de grond. Een goede oplossing is dan ook een puzzelmat. Op deze manier kun je jouw puzzel heel gemakkelijk oprollen zodat je ‘m daarna weer heel veilig kunt uitrollen.

We hebben voor jou de 5 leukste en handigste puzzelmatten verzameld.

Jumbo Puzzle & Roll Puzzelmat Puzzelrol 500 tot 1500 Stukjes

Dit is een ideale puzzelmat als je een puzzel doet van tussen de 500 tot de 1500 stukjes. Je wilt tenslotte wel dat alle puzzelstukjes er goed op passen. Deze puzzelmat heeft dan ook een oppervlakte van 118 x 66 centimeter. Je kan de puzzelstukjes heel makkelijk vervoeren en opbergen in deze mat. En eventueel kun je er zelfs voor kiezen om de puzzel op te bergen in de koker. Zo kan je de mat samen met de koker oprollen voor een nog beter behoudt van je puzzel. De kwaliteit van deze mat is er goed en daarnaast wordt de mat bestempeld als superhandig en ook nog eens ruimtebesparend. Ideaal dus!

Bekijk hier de Jumbo Puzzle & Roll Puzzelmat

Ravensburger Roll Your Puzzel XXL

Voor iedereen die zijn of haar XXL puzzel veilig wilt opbergen, is deze puzzelmat een uitkomst. Je kan namelijk tot maar liefst 3000 stukjes veilig opbergen. Daarnaast wordt deze mat omschreven als een praktisch en simpel opbergsysteem. Waardoor je veilig je geliefde puzzel kunt verplaatsen. Je krijgt bij deze mat een slipbestendige vilten ondergrond, een opblaasbare rol en 3 elastiekjes om de puzzelrol mee vast te maken. Het formaat is dan ook 150 bij 100 centimeter. Je gebruikt de opblaasrol zodat je jouw puzzel veilig en stevig kunt oprollen. Je drukt dan als het ware de puzzelstukjes tegen de opblaasbare rol aan. Hierdoor kun je puzzel veilig opbergen zonder te veel ruimte in te nemen.

Bekijk hier de Ravensburger Roll Your Puzzel XXL 

Luxe Antislip Puzzelmat met Foamtube

En luxe is deze antislipmat. Aan de onderkant heb je namelijk een antislipzijde, maar aan de bovenkant kun je spelen op een zijdenzachte bovenkant. Het is een waterdicht materiaal en daarnaast ook nog eens van heel kwaliteit materiaal. Het is direct gebruiksklaar en komt niet met vouwen en kreuken jouw kant op. Ook met deze mat kun je heel gemakkelijk jouw puzzel goed houden en makkelijk opbergen.

Bekijk hier de Luxe Antislip Puzzelmat met Foamtube

Roll & Puzzelmat

Deze mat is handig voor het opbergen van puzzels tussen de 500 en de 3000 stukjes. Je kan alle puzzelstukjes gewoon uitleggen op de mat, wanneer je even gaat pauzeren en de mat wilt opbergen kan dat door de opblaasbare rol erbij te pakken. Hierdoor blijft namelijk alles netjes op de plek liggen en kun je de puzzel gemakkelijk opbergen. Want het laatste wat je wilt is dat je hele puzzel overhoopligt. Deze puzzelmat heeft een afmeting van 164 centimeter bij 100 centimeter.

Bekijk hier de Roll & Puzzelmat

Puzzelmat voor Legpuzzel

Wie wil er nu te maken hebben met rondslingerende puzzelstukjes of puzzels? Niemand natuurlijk, want de kans dat je weer opnieuw moet beginnen of erger: dat je stukjes kwijtraakt is groot. De oplossing is dus een ideale puzzelmat voor legpuzzels. Deze puzzelmat van The Friendly vergroot je puzzelplezier, omdat je hem alleen maar weer hoeft uit te rollen zodat je aan de slag kan gaan. Er wordt gebruikgemaakt van een dikke stof waardoor het niet gaat bollen. Iets wat heel onhandig is als je aan het puzzelen bent. Er is daarnaast ook meer dan genoeg tijd voor losse puzzelstukjes, of puzzelprojecten.

Bekijk hier de Puzzelmat voor Legpuzzel 

Gerelateerd