Meer karakter in je badkamer? Zo lukt dat!

De badkamer is al snel de ruimte in huis met het minste karakter. Hoe voeg je nu toch sfeer en persoonlijkheid toe aan deze kamer? Het is zeker mogelijk, maar dan moet je wel een beetje je creativiteit gebruiken. We hopen je te inspireren met déze tips. Lees je mee?

 

Mooi bad

 

Op zoek naar een echte eyecatcher voor de badkamer? Dan kom je toch al snel uit bij een bad! Niet alleen mooi, maar natuurlijk ook een heerlijke toevoeging aan de ruimte. Ga er vaak in om helemaal te kunnen ontspannen. De looks van het bad tellen zeker mee. Zo vormen half vrijstaande baden een prachtig aanzicht in de badkamer. Valt er in jouw badkamer een plekje voor vrij te maken? Dan is het echt een goede toevoeging. Bedenk in welke kleur je het bad wilt hebben. Ga je voor wit of juist voor zwart? Je hebt meerdere opties. Kijk ook meteen naar de bijbehorende kraan, want de details tellen immers ook mee. Van subtiel tot sierlijk, van minimalistisch tot uitgesproken: ga na wat bij jouw stijl past.

 

Uitgesproken kleur(en)

 

Op het kleurgebruik in de badkamer gaan we nog wat verder in. Je kunt namelijk echt meer dan kiezen voor de standaard kleuren. Dat is alvast goed om te weten! Laat bijvoorbeeld een unieke kleur de hoofdrol spelen in je badkamer. Wat denk je van oudroze? Of juist mosgroen? Deze kleuren combineren kan trouwens ook uitstekend. De kleur die je kiest, laat je op verschillende plekken terugkomen. Op de tegels bijvoorbeeld, bij de vloer of de muur. Ook de kozijnen kun je in een uitgesproken kleur verven. Of kies voor een wastafel in de kleur die je voor ogen hebt. Dan zijn er nog de accessoires, waarbij het nog wel makkelijker is om voor een kleurrijk geheel te gaan. Zoek bijvoorbeeld gele, rode of blauwe tandenborstelhouders en zeeppompjes voor jouw badkamer. Leuk!

 

Planten

 

Planten zorgen voor levendigheid, ook in de badkamer. Met name tropische planten doen het hier goed! De hoge luchtvochtigheid die je in de badkamer hebt, is immers net als in de jungle. Plaats planten op verschillende plekken in je badkamer. Naast je mooie hoekbad vrijstaand bijvoorbeeld. Zo waan je je in een groene oase tijdens je baddermomenten. Maar ook in de vensterbank of op de wastafel kun je een plantje kwijt. Of zet gewoon een plant in de hoek neer, op de grond. Naast de badkamerkast bijvoorbeeld! Juist als je meerdere planten combineert, zorg je voor een badkamer vol sfeer. Vergeet natuurlijk niet om je plantjes regelmatig water te geven.

 

Bijzondere details

 

Vergeet de details niet! Deze tellen zeker mee voor de sfeer die je creëert in de badkamer. Ga bijvoorbeeld op zoek naar bijzondere knoppen voor op de badkamerkast. Vervang een standaard knopje hiermee, voor een uniekere look. Ook kun je een vrolijke badmat bij de douche of het bad neerleggen. Die zijn er in veel stijlen en kleuren te vinden! Heb je een douchegordijn bij de douche hangen? Dan kun je ook weer denken aan een mooie print of kleur.

 

Gezellige aankleding

 

Een badkamer is vooral een praktische ruimte in huis. Je wilt er kunnen douchen en je kunnen klaarmaken voor je dag, of juist voor het slapengaan. Maar toch is het leuk om wat accessoires toe te voegen aan de inrichting. Deze accessoires kunnen trouwens ook een nuttig doel dienen. Denk aan mandjes of bakjes in een toffe stijl, waar je je verzorgingsproducten of washandjes in bewaart. Maar ook is er vast een plekje te vinden voor een beeldje of ander decoratiestuk in de ruimte. Of plaats er een vaasje met droogbloemen erin. Weinig ruimte vrij? Dan kun je overwegen om een plank aan de muur te hangen, waarop je accessoires plaatst. Zo is er altijd iets gezelligs om tegenaan te kijken in je badkamer.

 

Of je nu voor een compleet nieuw bad gaat of alleen een paar accessoires aan je badkamer toevoegt, er is zeker veel mogelijk. Het is leuk om voor meer karakter te zorgen in deze kamer. Zo voel je je ook hier helemaal thuis, net als in de rest van je woning!

Gerelateerd