Dit zijn 7 fruitsoorten die beginnen met de letter ‘e’

Een lekker fris appeltje, een doosje aardbeien die je langs de kant van de weg kunt kopen, of juist een struik vol met sappige bramen die je direct als zoete snoepjes in je mond stopt. Fruit is heerlijk en erg belangrijk voor mensen die gezond willen zijn en blijven. Fruit zit vol met antioxidanten, vitamines en mineralen, stuk voor stuk belangrijke ingrediënten voor een vitaal leven. In deze blog duiken we dieper in zeven fruitsoorten die beginnen met de letter ‘e’.

Je denkt misschien: waarom zou ik dit moeten weten? Er zijn verschillende redenen waarom je meer zou willen weten over fruitsoorten met de letter ‘e’. Denk aan persoonlijke interesse voor het uitbreiden van je kennis over fruitsoorten, maar deze specifieke informatie lijkt vooral erg handig tijdens bepaalde spellen en quizzen. Denk bijvoorbeeld aan Pim Pam Pet, Triviant of andere woordspelletjes. Reden genoeg om zeven fruitsoorten die beginnen met de letter ‘e’ toe te voegen aan jouw interne databank.

We duiken in de volgende zeven fruitsoorten: elderberry, eggfruit, entawak, emblica, enterprise apple, evergreen huckleberry, en elephant cucumber. Geen idee? Lees dan snel verder!

Fruitsoort #1 – Elderberry

Misschien heb jij niet direct helder over welke fruitsoort wij het hebben. Maar als we zeggen: vlierbes, dan weet je wel direct waar we het over hebben. Een elderberry heeft een unieke, rijke smaak. Het zijn kleine rode besjes, zoet en een tikkeltje scherp. Rauw zijn ze niet zo lekker, maar als je ze in de nazomer plukt en er bijvoorbeeld een siroop van maakt of een jam, dan kun je er heerlijk van genieten! Vlierbessensiroop is dan ook erg populair.

Fruitsoort #2 – Eggfruit

Dit fruitsoort uit Zuid-Mexico dankt zijn naam aan zijn smaak. Die wordt omschreven als een zoete, rijke smaak die enerzijds lijkt op de smaak van zoete aardappelen en anderzijds op de smaak van eierdooiers. Het is ook de combinatie van deze twee producten waar het product op lijkt, namelijk een soort puddingachtige structuur en een oranje-achtige kleur. Misschien dat jij niet direct begint te watertanden bij het idee van zoete aardappel met eidooier, toch wordt het vaak rauw gegeten, of verwerkt in een dessert of een smoothie. Ook kun je er ijs van maken! Het is ook nog eens ontzettend gezond, want eggfruit zit vol met vitamine A en C.

Fruitsoort #3 – Entawak

Heb je bij dit fruitsoort niet direct een beeld? Een entawak is een meloensoort uit Zuidoost-Azië. De buitenkant is geel met oranje en de binnenkant is zoals je verwacht van een meloen: zoet en sappig. Wat heerlijk is als je in het warme Azië op reis bent, want meloen is goed voor de hydratatie, dit omdat een meloen vaak voor een groot deel uit water bestaat. Je vindt een entawak niet zo snel in de Nederlandse supermarkt, maar als je er eentje hebt weten te bemachtigen, dan kun je er een fruitsalade van maken of gebruik de tropische smaak in een smoothie.

Fruitsoort #4 – Emblica

Hebben we het over een emblica, dan hebben we het over de Indiase kruisbes, die je – je verwacht het niet – vooral in India vindt. Het is een kleine groene vrucht en de smaak is zuur en scherp. Dit fruitsoort werd veel gebruikt in de Ayurveda, de Indiase geneeskunde. Een andere naam voor deze vrucht is amla. Je kunt amla rauw eten, maar omdat niet iedereen dit lekker vindt, kun je het ook vinden in poedervorm. In de Ayurvedische keuken wordt er veel gebruikgemaakt van poeders en capsules om zo de positieve werking van het fruit te ervaren. Het wordt vaak ingezet om verkoudheid te verhelpen of om je spijsvertering een boost te geven.

Fruitsoort #5 – Enterprise apple

En dan hebben we nog de enterprise apple. Een appel die in Amerika is ontwikkeld. Het is een appelsoort die heel sterk is en daardoor bekend staat om zijn lange houdbaarheid. Net zoals andere appels kun je de enterprise appel ook rauw eten, maar doordat dit exemplaar een erg stevige structuur en textuur heeft, is hij nog meer geschikt voor een appeltaart. Dus wil jij de perfecte appeltaart bakken? Dan is de enterprise appel jouw appel! En wil je deze appelsoort in de Nederlandse winkel vinden? Kijk dan eens onder de Elstar-appels 😉

Fruitsoort #6 – Evergreen huckleberry

Door naar de laatste: de evergreen huckleberry. Dit kleine donkerblauwe besje vind je vooral in Noord-Amerika. Het is een soort struik die we zelf hier ook kennen als de blauwe bes. Een lekker klein fris besje dat rijk is aan vitamine C, vitamine A en allemaal goede antioxidanten. Als je wilt werken aan een sterk immuunsysteem, dan kun je dit wel met dit kleine besje. In Amerika worden deze besjes vaak geplukt om gebruikt te worden in bijvoorbeeld taarten en lekkere jams.

Fruitsoort #7 – Elephant cucumber

Misschien denk jij eerst: eh, komkommer? Dat is toch helemaal geen fruit? Deze olifantenkomkommer wordt gezien als een unieke komkommersoort, maar is eigenlijk stiekem een meloen. Een meloen met een identiteitscrisis zouden we kunnen zeggen. Deze ‘komkommer’ ziet er wel uit als een komkommer, namelijk lang en slank, meestal lichtgroen en kan soms wel een meter lang worden. Verder is de schil heel dun en lichtgroen met wat donkere strepen. Klinkt niet helemaal als een meloen, toch? Maar de binnenkant heeft wel een licht zoete smaak. Ook is de buitenkant eetbaar. Je vindt deze bijzondere komkommer-meloen in Armenië.

Bonus:

extra fruitsoorten met een letter ‘e’ in de naam. Er zijn natuurlijk nog veel meer fruitsoorten en dan enkel met een letter ‘e’ in de naam. Dus niet per se vooraan. Dus heb je voor jouw quiz of woordspel juist fruitsoorten nodig waar een letter ‘e’ in verwerkt zit? Leer dan het volgende lijstje uit je hoofd:

  • Appels
  • Kersen
  • Perziken
  • Peren
  • Bessen
  • Abrikozen
  • Nectarines
  • Vijgen
  • Clementines
  • Aardbeien
Gerelateerd