Kleuren die zorgen voor rust in de badkamer

Een van de wensen die we erg vaak terugzien komen, is dat de badkamer rustgevend moet zijn en een ontspannende werking moet hebben. De kleur van de ruimte heeft een grote invloed op de uitstraling van de ruimte en kan dus voor die ontspanning zorgen. In deze blog vertellen we je welke kleuren zorgen voor rust in de badkamer.

Zachte groentinten

Groen zorgt voor een natuurlijke uitstraling, waardoor de kleur vaak een rustgevende werking heeft. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de kleurtint die je kiest. Een gifgroene kleur zal waarschijnlijk niet helemaal de uitwerking hebben waar je naar op zoek bent. Voornamelijk zachte en warme kleurtinten geven je het echte wellness gevoel. Je kunt de kleur groen toevoegen aan je badkamer door te kiezen voor groene tegels. Maar ook met planten kun je groen eenvoudig toevoegen aan je badkamer. 

Zachtgrijs

Hou je niet zo van felle of opvallende kleuren? Dan is (zacht)grijs een goede optie voor jou. Grijs geeft de badkamer een zachte en ontspannende basis. Dit bereik je wel het beste door te kiezen voor zachtgrijs, donkere en wat koelere grijstinten kunnen de ruimte ook wat grauw laten ogen. Naast dat je kunt kiezen voor grijze tegels, zijn ook de meeste meubels in een grijze kleur beschikbaar. Bij Sani4All bieden we een ruim assortiment aan sanitair, dus ook sanitair in een grijze kleur!

Zandkleuren

Zandkleuren zijn erg trendy op het moment. Deze kleuren zijn niet alleen prachtig, maar staan garant voor rust en ontspanning in je badkamer. Zandkleuren bestaan uit een breed aantal kleurtinten, waardoor je ook verschillende zandkleuren met elkaar kunt combineren. Door te kiezen voor een basis van zandkleurige tegels en hier zandkleurige accessoires aan toe te voegen, creëer je een prachtige badkamer met het echte wellness gevoel. 

Lichte blauwtinten

Hou je wel van wat kleur in de badkamer, maar wil je wel graag een rustgevende ruimte creëren? Dan is blauw een zeer geschikte kleur voor jou. Net zoals bij groen bestaat deze kleur uit veel verschillende tinten en heeft niet iedere tint een rustgevende uitwerking. Kies daarom voor lichtere blauwtinten, hiermee kun je blauw toevoegen aan de badkamer, zonder dat het te druk wordt. Je kunt de kleur op een eenvoudige manier toevoegen door te kiezen voor blauwe (decor)tegels én natuurlijk blauwe accessoires.

Ook op zoek naar een rustgevende badkamer?

Wil jij ook graag een badkamer waar je helemaal tot in tot rust kunt komen? Kom dan snel eens naar een van onze badkamerwinkels. Onze adviseurs staan daar voor je klaar, om samen met jou, jouw rustgevende badkamer te ontwerpen. Je kunt een afspraak maken via www.sani4all.nl of eens binnenlopen.

Gerelateerd