Onmisbaar, maar vaak vergeten

Je hebt je producten in een mooi doosje, klaar om te verzenden naar de gelukkige klant, maar dan moet je doos nog dicht. Je zal niet de eerste zijn die er op dat moment achterkomt dat er geen tape is om de doos af te sluiten. Dus je kunt het maar beter al op voorraad hebben. Maar welke soorten tape zijn er en wat zijn de verschillen?

PVC, PP of papier?
Je kunt bij tape kortweg kiezen uit drie opties: PVC, PP (polypropeen) en papieren tape. Het is afhankelijk van het oppervlakte waarop je het gaat gebruiken welke het meest geschikt is. Als je bijvoorbeeld meubels in moet pakken en geen lijmresten achter wil laten is PVC het meest geschikt. Ga je voor het sluiten van een klein doosje dan is PP de beste en ook meest milieuvriendelijke optie. Papieren tape leent zich tot slot het best voor het bedrukken met bijvoorbeeld je logo en is bovendien makkelijk scheurbaar.

Stevigheid van je tape
Als je een keuze maakt tussen de verschillende soorten tape is het ook verstandig te kijken naar de omstandigheden waar het tegen bestand moet zijn. Kijk dus voor je tape koopt of het wel of niet uit elkaar te trekken is. Het kan natuurlijk ook zijn dat je spullen verkoopt of vervoert die onder lage temperaturen bewaard moeten worden, dan is tape die daar tegen bestand is wel zo handig. En zo zijn er nog meer dingen waar je rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van tape, zoals de kleefkracht, of het lijmresten achterlaat en hoe milieuvriendelijk het materiaal is.

Tape bedrukken
Je wil natuurlijk dat je logo of bedrijfsnaam goed zichtbaar is, en daar kan zelfs tape bij helpen. Je hoeft dus niet per se een doos te laten bedrukken, maar kunt ook tape met je logo erop bestellen. Zo heb je nog een manier om je merk of logo zichtbaar te maken!

Online je tape bestellen
Heb jij al bepaald welke tape het meest geschikt is voor jou? Of wil je toch nog meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens op de site van Rotimshop, daar vind je verschillende soorten tape en bestel je ze ook gemakkelijk. De specialisten van Rotimshop kunnen je bovendien helpen met al je vragen.

Gerelateerd