Wat zijn de nieuwste verftrends voor de zomer van 2021?

Ben je van plan om je interieur een nieuwe look te geven. Laat je dan inspireren door de van komende zomer. De verftrends zijn aardetinten: Gecombineerd met kleuren als zacht roze, juweeltinten, grijstinten, groentinten, en poedertinten. Een verfkleur op de muur verandert direct de sfeer in je ruimte. Laat je inspireren door onze tips en creëer de sfeer die in jouw huis past!

Grijstinten

Voor wie wit te klassiek vindt, maar z’n muren nu ook weer niet in een flashy kleur wil verven, is (licht)grijs de perfecte gulden middenweg. In 2021 zien we grijs niet in z’n pure vorm, maar neigen de tinten meer naar afgeleiden. Denk: lichtgrijs met een hint van saliegroen, mauve of taupe. Eenvoudig, maar uiterst stijlvol.

Groentinten

De groentrend is blijvend, net zoals de groene planten is je huis. Laat kleur in je voordeel werken en ga voor groen op de muur. Groen geeft je energie, maar zorgt ook voor rust en dat kunnen we allemaal goed gebruiken. Haal met groen de ontspanning van de natuur in je huis. Van grijsgroen tot diep flessengroen: de vele verschillende groentinten combineren vanzelf mooi met elkaar. Combineer met meubels in donkerkleurig hout en je hebt een uiterst ontspannen en stijlvol interieur.

Poedertinten

Poedertinten zijn de ideale optie voor wie houdt van neutraal, maar z’n interieur graag een romantische toets geeft. Denk aan bijvoorbeeld: perzikroze, blush, oudroze, mauve, lila,…Deze kleuren zijn heus niet alleen geschikt voor baby- of meisjeskamers! Voor deze tinten gebruik je best een goede lakverf voor die extra punch. De Jotun verf zoals de Jotun demidekk ultimate tackfarg is een ideale keuze als je van deze poedertinten houdt.

Aardtinten

Aardetinten zijn dè trend voor heel 2021, van bruin tot terra en van beige naar roze, zorgen voor een warme uitstraling met een lichte retrovibe. Wanneer je meerdere van deze verfkleuren in je huis toepast ontstaat er een heel vriendelijke en aardse sfeer.

Juweeltinten

Mag een interieur voor jou er best uitspringen? Dan zal de vijfde en laatste trend in het rijtje jouw hart vast en zeker sneller doen slaan. De vier voorgaande, eerder sobere, kleuren krijgen in 2021 namelijk het gezelschap van juweeltinten. Tal van verflabels waaronder Jotun, halen voor hun nieuwe collectie de mosterd bij edelstenen zoals saffier (blauw), robijn (dieprood), smaragd (groen), amber (oranje) en amethist (paars).

Kalkverf, betonverf en meer

Een trend die je steeds meer ziet: verf met effecten! Verschillende soorten verf waarmee je verschillende effecten kunt creëren op de muur. Denk aan kalkverf, schoolbordverf en betonverf. Je kunt (bijna) alles schilderen in de kleur die wilt en nu ook met het effect dat je wilt. Ook op de badkamer is verf niet meer weg te denken. Neem de kleur van de tegelvloer over in de muurverf of schilder oude badkamertegels over met tegelverf.

Gerelateerd