Handige tips voor meer kleur in de tuin

Met de lente voor de deur zijn de meeste mensen weer volop bezig in de tuin. Heerlijk om weer een grote voorjaarsschoonmaak te houden en de tuin lenteklaar te maken. Als je ook in de zomer van een kleurrijke tuin wil genieten, is dit tegelijkertijd het moment om zomerplanten in huis te halen. Deze kunnen het beste in de periode van eind april tot half mei worden geplant. Merk je echter ieder jaar weer dat de tuin minder kleurrijk is dan verwacht? Of wil je deze zomer gewoon extra uitpakken? Dan zijn er gelukkig genoeg manieren om eenvoudig meer kleur in de tuin te halen. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder. 

Verschillende bloemen planten 

De beste manier om meer kleur in de tuin te halen, is door simpelweg meer kleurrijke bloemen te planten. Wat dacht je bijvoorbeeld van bloemenmengsels? Dit zijn zaden van verschillende bloemen met dezelfde bloeiperiode. Hiermee creëer je eenvoudig een kleurrijke bloemenzee in je eigen tuin. Let wel goed op het soort zaden dat je koopt. De bloeiperiodes kunnen sterk uiteenlopen en je wil er wel zeker van zijn dat ze in de zomer op hun mooist zijn. Pas ook op met het moment dat je deze in de aarde stopt. Veel zomerplanten kunnen slecht tegen nachtvorst. Als je ze te vroeg in het seizoen plant en we nog nachtvorst te verduren krijgen, kan dit ertoe leiden dat ze minder goed zullen uitkomen of zelfs helemaal niet meer opkomen in de zomer. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Laat je daarom goed adviseren, zodat je zeker weet dat je de juiste zaden koopt en deze ook op het juiste moment in de grond stopt. 

Opvallende kleur op de buitenmuur 

Wil je in één klap meer kleur aan de tuin toevoegen? En ben je zeker niet bang om een statement te maken? Dan is het gebruik van een opvallende kleur op de buitenmuur een goed idee. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat je echt voor een knallende kleur moet gaan. De kans is immers groot dat je hier al snel op uitgekeken raakt. Kies liever voor een zachte kleur of trek de kleur van de binnenmuren door naar buiten. Zo maak je de tuin persoonlijker én kleurrijker. Wil je de buitenmuur liever neutraal houden? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om de schutting een andere kleur te geven. 

Accessoires 

Meer kleur in de tuin en liever niet teveel uitgeven? Dan kom je al een heel eind door kleurrijke accessoires toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes in verschillende kleuren. Die bieden zowel comfort als meer sfeer. Je kunt er ook voor kiezen om een buitenkleed neer te leggen. Zo wordt de tuin direct een stuk gezelliger en kun je volop experimenteren met kleur. Op het gebied van tuinaccessoires is heel veel te vinden. Hou je dus zeker niet in en ga op onderzoek uit. Met behulp van de juiste accessoires creëer je eenvoudig de sfeer die je zoekt. 

Gerelateerd