Krultang kopen? Houd rekening met deze 4 zaken!

Je haar krullen kan in principe met een föhn en borstel, maar dit kost vrij veel tijd. Wil je sneller krullen in je haar maken? Dan zoek je een tool die je hierbij kan helpen. Grote kans dat je bij een krultang uitkomt. Omdat krultangen er in allerlei soorten en maten zijn, vraag jij je misschien af wat de beste is. Wij lichten hier 4 zaken uit om rekening mee te houden als je een krultang koopt.

#1 Materiaal

Wie denkt dat iedere krultang van hetzelfde materiaal gemaakt wordt, heeft het mis. Als je op zoek gaat naar zo’n tool, ontdek je al snel dat er onderscheid gemaakt wordt tussen een krultang van keramiek, tourmalijn en titanium. Hieronder leggen we uit wat het verschil is tussen deze materialen.

– Keramiek: de warmte wordt gelijkmatig over de krultang verdeeld, waardoor de kans kleiner is dat het haar schade oploopt door hitte. Een keramische krultang is ideaal voor fijn en normaal haar.
– Tourmalijn:
door de productie van negatieve ionen gaat je haar meer glanzen en minder snel pluizen. Een krultang van tourmalijn is geschikt voor dik haar en kroeshaar.
– Titanium:
behoudt constante hitte en is een stuk lichter dan eerdergenoemde materialen. Een titanium krultang is het beste voor mensen met dik of grof haar.

#2 Maat

De maat is ook iets om rekening mee te houden als je op het punt staat om een krultang te kopen. Krultangen zijn er met een diameter van 9 millimeter, maar ook met een diameter van 38 millimeter. Twijfel je over de maat? Ga dan bij jezelf na wat voor soort krullen je wilt. Krultangen met een kleine diameter zijn ideaal voor strakke en veerkrachtige krullen. Als je liever golvend haar wilt, kun je juist beter een krultang met grote diameter gebruiken. Middelgrote krultangen zijn op hun beurt ideaal voor klassieke krullen en golven.

#3 Type

Ook voor wat betreft het type verschillen krultangen van elkaar. Zo heeft een traditionele krultang bijvoorbeeld een klem waarmee je het haar vast kunt houden. Daarnaast zijn er zogeheten wand krultangen. Hierbij klem je het haar niet vast, maar wikkel je het om de kegelvorm heen. Tot slot kun je bij iedere online kapperswinkel tegenwoordig ook een automatische krultang kopen. Deze draait automatisch rond, waardoor het nog minder tijd en moeite kost om je haar te krullen.

#4 Temperatuur

Als je een krultang koopt, moet je ook rekening houden met de temperatuur. Je haar kan immers beschadigen door hitte. Daarom is het verstandig om een krultang te kopen met verschillende temperatuurstanden. Je kunt de temperatuur dan altijd aanpassen aan jouw haartype.

Voor mensen met fijn haar is 150 tot 170 graden vaak voldoende, maar mensen met normaal haar moeten een krultang vaak al instellen op 180 tot 200 graden. Heb je dik of grof haar? Dan kan het zelfs nodig zijn om je haar te krullen op een temperatuur van 200 tot 230 graden. Breng overigens altijd een hittebeschermer aan in je haar voordat je een krultang gebruikt.

Gerelateerd