Dit is de beste routine voor krullend haar

Krullend haar is prachtig, maar heeft in veel gevallen wel wat extra aandacht nodig. Veel mensen met krullend haar weten dat het al gauw kan gaan kroezen, uitdrogen of pluizig worden, wanneer het niet op de juiste manier behandeld wordt. Een goede routine voor krullend haar kan hierin het verschil maken en zorgt ervoor dat je die perfecte krul weer terugkrijgt. In dit artikel leggen we je uit wat de beste routine is voor krullend haar en hoe je jouw krullen gezond en glanzend houdt.

Kies de juiste producten

Dit punt is misschien wel een van de belangrijkste: het kiezen van producten die bij jouw haar passen. Krullend haar droogt sneller uit dan andere haartypes en daarom is het verstandig om producten te kiezen die hydrateren en voeden. Een shampoo die goed voedt, maar het haar niet te zwaar maakt moet onder andere glycerine bevatten. Deze stof helpt bij het hydrateren van de haren, waardoor je haar weer gaat glanzen en krullen. Ook bepaalde type honing en oliën helpen bij het hydrateren van je haar. Een goed voorbeeld van een lijn waar dit onder andere inzit, is de Kerastase Curl Manifesto lijn. Door de shampoo, conditioner crème te combineren weet je zeker dat je haar van binnenuit goed gehydrateerd wordt en blijft.

Beperk het gebruik van hittetools

Een van de grootste boosdoeners wat betreft de uitdroging van je haar, zijn hittetools. Laat de föhn of stijltang dan ook liggen en kies er in plaats daarvan voor om je haar aan de lucht te laten drogen. Je zult al gauw merken dat je haar hier een stuk minder pluizig wordt en dat de textuur van je krullen ook beter behouden blijft. Vind je het te lang duren wanneer je je haar aan de lucht laat drogen? Gebruik dan een hittebeschermingsproduct van Beautyplaza, föhn je haar met een diffuser en gebruik een lage temperatuur.

Probeer een Curly Girl routine

De Curly Girl routine wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Deze methode richt zich vooral op het gebruiken van goede producten, waar geen sulfaten, siliconen en alcohol in zit. Deze stoffen drogen je haar namelijk extra uit. Daarbij worden er producten zoals gel of mousse gebruikt om je krullen extra textuur te geven, zonder dat ze verzwaren. Ook gebruik je geen borstels en kam je in plaats daarvan met je vingers door je haar heen. Zo kun je klitten weghalen, zonder dat je je krullen eruit kamt.

Gerelateerd