5x de beste koffiemachines voor op kantoor

Heb jij een eigen kantoor en ben je opzoek naar een geschikte koffiemachine voor bij jou op het kantoor? Dan hebben wij 5x de beste koffiemachines voor op het kantoor voor je uitgezocht.

Wil je snel een bakkie klaar hebben op kantoor of ben je eerder van een lekker langzaam begin van je dag? Met hoeveel collega’s maak je gebruik van de koffiemachine? Dit zijn twee belangrijke factoren die een rol spelen in de keuze voor een koffiemachine. Wij bespreken in dit artikel 5 verschillende koffiemachines. Van verse bonen machines tot filterkoffie en van capsules tot espressoapparaten. We beginnen natuurlijk bij de meest gemaakte keuze voor op het kantoor.

#1 Verse bonen koffiemachine

De volautomatische koffiemachines zijn tegenwoordig erg populair en ook voor op het werk. Dit komt vooral omdat er maar weinig onderhoud aan zit. Qua koffiegenot is het ook genieten van een heerlijk bakkie. Het makkelijke aan een koffiemachine is dat je hem alleen hoeft bij te vullen en hij redelijk snel een goed bakkie zet. Dus ook voor op een kantoor met rond de 10 tot 20 werknemers zal hij niet misstaan. Wanneer je kiest voor dit soort koffieautomaten voor bedrijven, dan kan je ook kiezen voor abonnementen. Zo heb je helemaal geen onderhoud meer en betaal je een maandbedrag voor zowel verse koffie als voor de machine.

#2 Automatische druppel koffiemachine

Wij kennen de automatische druppel koffiemachines ook wel als filterkoffie. Bij filterkoffie is het grote voordeel dat je voor vele tegelijk koffie kan zetten. Wij Nederlanders dronken tot voorkort vooral filterkoffie op kantoor. Maar inmiddels zijn wij steeds meer geneigd om te gaan voor bonenkoffie of zelfs espresso’s, cappuccino’s etc. Deze kan je helaas niet maken met een druppel koffiemachine. Voordeel blijft natuurlijk wel dat je in één keer zetten klaar bent voor wel 12 bakken koffie.

#3 Capsule koffiemachines

Gewoon simpel, zo kan je een capsule koffiemachine wel noemen. Nespresso is begonnen met de capsules en inmiddels zie je dat er in bijna 50% van de woningen wel een capsule koffiemachine te vinden is. Je krijgt standaard een lekker bakje koffie en ze zijn altijd vers plus het gemak is erg groot. Heb jij een klein kantoor? Dan is een capsule koffiemachine ideaal, maar voor grote partijen is het toch beter om te kiezen voor iets meer volume.

#4 Senseo

De Senseo, door velen wordt hij gehaat. Maar toch zie je hem nog vaak terug in kantines. Werk je op de bouw dan is een Senseo apparaat altijd handig. Je kan supermakkelijk koffiezetten en een Senseo koffiemachine gaat eigenlijk nooit stuk wanneer je hem goed ontkalkt. Maar je moet er zeker niet vanuit gaan dat je de beste koffie in je kopje krijgt.

#5 Espresso koffiemachine

Wil je iedereen verbluffen en de beste koffie serveren ook op het kantoor? Dan moet je toch echt gaan voor een espresso koffiemachine. Maar nu mag je ook al wel een barista inhuren of één van je collega’s zich laten opleiden tot barista. Want een espresso koffiemachine vergt wat ervaring en tijd. Je krijgt de lekkerste koffies en kan veel variaties maken, maar wel alleen wanneer er een kundig persoon achter je koffiemachine staat. Hier een video waarin wordt uitgelegd hoe je een goed kopje koffiezet.

 

 

Gerelateerd