5 tips voor een leuke geboortekaart voor je baby

Het is toch wel een van de leukste dingen om te doen in aanloop naar de geboorte van je kindje: het kaartje ontwerpen. Het helpt om alvast een bepaald beeld of uitgangspunt te hebben, om snel tot het gewenste design van het kaartje te komen. Op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder.

Schattig kaartje

Het is gebruikelijk om een schattig kaartje te ontwerpen. Dit is dan ook meteen een leuke stijl om aan te houden. Een babykaartje krijgt een lieflijke uitstraling door de zachte kleuren, sierlijke letters en algehele stijl. Zeker bij geboortekaartjes meisje zie je dit terug, met bijvoorbeeld bloemetjes en hartjes in het ontwerp. Dat maakt meteen blij als je naar het kaartje kijkt! Ook een kaart voor een jongetje kan er lief uitzien. Al zijn er natuurlijk nog veel meer stijlen om voor te kiezen. Vind je een stoer kaartje beter passend? Volg hierin vooral je smaak en wensen.

Mooie kleuren

Let goed op de kleuren die je terug laat komen in het geboortekaartje. De kleuren doen namelijk veel voor de algehele looks. Je kunt een bepaalde kleur centraal stellen, als basis voor het kaartje. Geboortekaartjes hebben vaak vrij zachte kleuren, denk aan crème, beige, zand en andere aardetinten. Dit sluit weer aan op de schattige look, zoals we hierboven benoemen. Ook zijn het tijdloze kleuren, die simpelweg nooit vervelen. Maar je kunt natuurlijk ook voor een meer uitgesproken kleur kiezen, als dit de wens is. Denk aan een felle kleur, zoals geel of paars. Wil je het toch subtiel houden? Ga dan voor een pasteltint van zo’n opvallende kleur. Laat naast de hoofdkleur nog een paar ondersteunende kleuren terugkomen in het ontwerp. Dit kunnen ook contrasterende kleuren zijn, voor een speels geheel.

Luxe afwerking

Hoewel het met name om de kaart en de informatie op de kaart gaat, is het ook steeds gebruikelijker om een kaart met een luxe afwerking te versturen. Dat maakt het net wat unieker! Stuur de kaart bijvoorbeeld in een luxe envelop, optioneel ook weer met een opvallende kleur. Of decoreer het kaartje met een lint of ander detail. Maar ook het kaartje zelf kan een luxe afwerking krijgen. Ga voor wat dikker papier, dat steviger aanvoelt. Het kan grof of juist glad papier zijn: voor beide opties valt er iets te zeggen. Je kunt gouden letters laten drukken op het geboortekaartje, of voor andere metallic details kiezen. Wat een plaatje!

Herkenbaar thema

Wat je ook vaak ziet? Een geboortekaartje met een thema. Van dieren tot prinsessen: het kan allemaal. Dit is leuk om uit te kiezen voor het kaartje! Bepaal wat jij bij het kindje vindt passen qua thema, hier kun je zomaar een specifiek beeld bij hebben. Het thema kan passen bij de naam, of juist bij jou als ouder. Je maakt het kaartje er in ieder geval heel persoonlijk mee.

Unieke vorm

De laatste tip: overweeg om een kaartje met een unieke vorm te maken. Vandaag de dag is er namelijk veel meer keuze dan het rechthoekige of vierkante kaartje. En het is nu juist zo leuk om hiervan af te wijken! Ga voor een ovaal, driehoekig of zelfs asymmetrisch kaartje, om maar wat opties te noemen. Zo laat je het geboortekaartje pas echt opvallen!

Verstuur de leukste geboortekaarten met deze tips. We hopen dat je iets nieuws hebt opgestoken! En dat je natuurlijk met veel plezier het kaartje gaat maken – om ‘m straks met trots te versturen, zodra de kleine er is.

Gerelateerd