Elektrische fiets meenemen? De beste fietsendragers voor e-bikes!

E-bikes zijn de laatste jaren ontzettend populair geworden en dat is niet zonder reden. Niet alleen is het rondrijden op elektrische fietsen ontzettend praktisch, maar ook beschikken ze over steeds meer capaciteit. Daar komt nog eens bij dat je de keuze hebt uit vele modellen. Met een e-bike kun je alle kanten op en daarom is het fijn om hem ook op vakantie mee te nemen. Natuurlijk heb je dan wel een goede fietsdrager nodig. Je kunt kiezen voor een standaarddrager, maar een speciale fietsendrager voor elektrische fietsen met middenmotor is ook een fijne optie.

De voordelen van een e-bike drager

Een e-bike is heel wat zwaarder dan een gewone fiets en daar moet je echt rekening mee houden als je een fietsendrager wilt gebruiken. Ga je je oriënteren op een nieuwe drager? Controleer dan voor aankoop of het gewenste model geschikt is voor het vervoeren van elektrische fietsen. Nog handiger is het om te kiezen voor een speciale e-bike drager. Deze is sterk genoeg om meerdere elektrische fietsen te dragen en beschikt over extra beveiliging tegen het losschieten van de fietsen. Op die manier weet je zeker dat je overige weggebruikers niet in gevaar brengt en dat jouw e-bike in perfecte conditie op je bestemming arriveert.

Verschillende types e-bike dragers

E-bike dragers zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een model voor op de dissel van je vouwwagen of caravan, een drager voor op het dak of een e-bike drager die je op de trekhaak bevestigt. Vooral de trekhaakdragers zijn erg populair. Hierbij kun je zelfs kiezen voor een exemplaar dat ingeklapt kan worden. Op die manier blijft je achterbak bereikbaar. Een lichtgewicht e-bike drager weegt een stuk minder, wat natuurlijk fijn is om overbelasting van de trekhaak tegen te gaan. Daar staat dan weer tegenover dat hij niet altijd geschikt is voor meerdere fietsen.

Tips voor het kiezen en gebruiken van een fietsendrager voor e-bikes

Bij de aanschaf van een nieuwe fietsendrager voor je e-bike is het belangrijkste punt natuurlijk de mogelijkheid voor het dragen van elektrische fietsen. Niet alle dragers zijn hier geschikt voor. Door te kiezen voor een speciale e-bike drager weet je zeker dat je goed zit. Verder is het slim om te letten op de maximale draagcapaciteit van de fietsendrager. Op basis hiervan weet je of je slechts één e-bike of meerdere exemplaren kunt transporteren met de drager in kwestie. Om te zorgen dat je nooit teveel betaalt, is het aan te raden om eerst een aantal opties met elkaar te vergelijken. Ook kun je de prijzen van verschillende aanbieders naast elkaar leggen.

Op vakantie met je e-bike

Ben je een echte liefhebber van fietsvakanties in het buitenland of maak je graag fietstochten buiten je eigen regio? Dan is een betrouwbare fietsendrager onmisbaar. Op die manier kun je lekker je eigen e-bike meenemen en waar je maar wilt rondtoeren. Met jouw elektrische fiets kun je vrijwel overal komen. Heuvels en flinke klimmen zijn geen probleem, wat met een gewone fiets natuurlijk wel anders is. Let wel op de situatie ter plaatse: fietsen is niet overal even veilig.

Gerelateerd