Waar moet ik allemaal aan denken als ik iemand een kaartje stuur?

Wil je iemand een kaartje sturen voor zijn verjaardag of een jubileum? Of wil je een geboortekaartje sturen omdat iemand die je kent een kleine heeft gekregen? Dan heb je allereerst een kaartje nodig. Toch is dit niet het enige waar je aan moet denken als je iemand een kaartje stuurt. Om te voorkomen dat je iets vergeet, zetten wij in deze tekst de belangrijkste zaken bij een kaartje sturen op een rijtje. 

Tekst op de kaart

Voordat je een kaartje verstuurt, is het leuk om hier een persoonlijk tintje aan te geven. Dit doe je simpelweg door er een leuke tekst op te schrijven. Wil je een felicitatie geboorte kaartje versturen? Dan staat hier vaak standaard al iets als ‘gefeliciteerd’ in gedrukt. Je kunt er vervolgens alleen je eigen naam onder te zetten, maar het is leuk om er een klein tekstje bij te schrijven. De ontvanger ziet zo dat je er moeite voor hebt gedaan en dat wordt ongetwijfeld gewaardeerd.

Enveloppe

Als je een kaartje geschreven hebt, doe je deze niet direct in de bus. De meeste mensen stoppen hem namelijk in een enveloppe. Hierdoor wordt het kaartje niet alleen beschermd, maar is het ook nog een verrassing voor de ontvanger. Vergeet dus niet om ook een enveloppe bij het kaartje te kopen. Gelukkig zit er bij veel kaartjes tegenwoordig standaard eentje bij, maar het kan geen kwaad om dit even te controleren.

Postzegels

Heb je de kaart in een enveloppe gedaan en hierop de gegevens van de ontvanger geschreven? Plak er dan tot slot nog postzegels op. Zonder postzegel wordt je kaart namelijk niet bezorgd. Als je geen postzegels in huis hebt, hoef je niet eerst naar de winkel. Je kunt tegenwoordig namelijk ook online een postzegelcode kopen. Schrijf deze code op de plek waar je normaal de postzegel plakt en je kunt het kaartje versturen.

Kaart posten

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn genoeg mensen die vergeten een kaart te posten. Heb je kerstkaarten geschreven, in een enveloppe gestopt, het adres erop geschreven en de postzegels geplakt? Dan belanden ze misschien op tafel of op het aanrecht, waardoor je er niet snel meer naar omkijkt. Post kaarten daarom direct nadat je ze geschreven hebt. Op deze manier kun je ze niet vergeten, waardoor de kans groot is dat ze op tijd afgeleverd worden bij de ontvanger(s).

Verstuur je kaartjes voortaan online

Ben je al regelmatig één (of meerdere) van de bovenstaande zaken vergeten? Dan valt het kaartje misschien later in de bus dan gepland. De kans is groot dat je hier goed van baalt. Gelukkig kun je dit tegenwoordig voorkomen door een online kaartje te versturen. Je kiest een kaart uit, bepaalt het formaat, voegt eventueel een foto of tekstje toe, vult het adres in en kiest de bezorgdatum. Nadat je afgerekend hebt, hoef je zelf nergens meer naar om te kijken. Het kaartje wordt namelijk op de door jou gekozen datum bezorgd.

Gerelateerd