Zo krijg je weer een mooie glimlach

Zou je het liefst helemaal niet meer lachen, omdat je je schaamt voor je glimlach? Dat kan een behoorlijke aanslag op je zelfvertrouwen zijn. Voor veel mensen is hun glimlach het visitekaartje. We hebben immers zelfs een mooie glimlach voor het werk nodig. Toch kunnen er verschillende redenen zijn om de kaken op elkaar te houden. Bijvoorbeeld bij een spleet in de voortanden, scheve tanden of gele tanden. Gelukkig kan je er wel iets aan doen. Er zijn verschillende manieren die je kan proberen om je glimlach te verbeteren. Zo heb je weer een mooie glimlach.

Een mooie glimlach

Iedereen kan met een glimlach laten zien dat hij blij met iets is, of dat hij zelfvertrouwen heeft. Maar toch heeft niet iedereen een even mooie glimlach. Als je naar televisiereclames kijkt of door tijdschriften bladert, zie je die witte, strakke glimlach. Het goede nieuws is, dat zelfs als dat nu ver weg lijkt, je toch met wat simpele tips een mooie glimlach terug kunt krijgen.

Poets op de correcte wijze

Heb je last van gele tanden en zorgt dat ervoor dat je liever niet meer glimlacht? In veel gevallen kun je je mooie glimlach dan zo terug toveren door beter te poetsen. Je tanden poetsen is erg belangrijk. Door goed te poetsen kun je de tandplak op je tanden verwijderen. Poets vooral met een elektrische tandenborstel, want deze komt op plekken waar je met een normale tandenborstel niet bij komt. En poets tenminste twee keer per dag je tanden. Probeer ook minstens een keer per dag te flossen. Zo kun je problemen als tandvleesontsteking voorkomen.

Gebruik een onzichtbare beugel

Staan je tanden scheef of heb je een spleetje tussen je tanden? Ook dat probleem kan worden verholpen. Bedrijven zoals DR SMILE hebben tegenwoordig een onzichtbare beugel op de markt gebracht. Met zo’n beugel kunnen je tanden weer recht worden gezet en wordt een spleet tussen je tanden verkleind. Het is wel de bedoeling dat je zo’n beugel langere tijd draagt voordat je resultaat ziet. Het voordeel van dit type beugels is dat niemand ziet dat je een beugel draagt. Dat is een groot voordeel ten opzichte van een slotjesbeugel.

Pas je houding aan

Heb je eindelijk weer mooie, rechte tanden en zijn ze stralend wit? Dan heb je alle ingrediënten voor een perfecte glimlach! Nu kun je gaan werken aan je zelfvertrouwen. Als je gewend bent langere tijd niet te glimlachen, is het belangrijk dat je oefent om je zelfvertrouwen terug te krijgen. Sta mooi rechtop en loop bewust. Als je naar iemand glimlacht, kun je diegene het best echt aankijken. Ga regelmatig voor de spiegel staan om je glimlach te oefenen. Zo heb je jouw visitekaartje snel weer terug!

Gerelateerd