Met deze drie tips kom jij over je winterdip heen

Helaas hebben veel mensen elk jaar weer last van een winterdip. Dit jaar met de coronacrisis er bij, hebben de meesten het nog moeilijker. We moeten helaas veel dingen thuis doen en zoveel mogelijk tijd thuis doorbrengen. Veel mensen vinden dit moeilijk en dat is ook niet gek. Om je een steuntje in de rug te geven in deze gekke tijd, hebben we speciaal voor jou drie tips verzameld om over je winterdip heen te komen. Hier zijn onze tips:

1. Pak je woning aan

Voor veel mensen is bezig zijn in hun woning de oplossing tegen verveling in deze gekke tijd. We raden het ook aan om dit een kans te geven. Met kleine veranderingen kan je al een groot verschil maken. Denk aan het opknappen van een oud meubel, zo kan je er weer ben vreugde naar kijken. Je kunt ook los gaan met decoratie. Haal bijvoorbeeld mooie planten in huis, of kies voor een fleurig boeket. Op www.boeketcadeau.nl vind je allerlei verschillende boeketten, dus er zit vast iets bij wat past bij jouw woonstijl. Maak er vooral iets van, dus handen uit de mouwen!

2. Zoek contact op

Het kan moeilijk zijn om in deze tijd in contact te blijven. We lijken allemaal ver van elkaar verwijderd en helaas is dat ook vaak de realiteit. Toch zijn er verschillende manieren om contact op te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een ouderwets belletje of het moderne videobellen. Je kan ook samen met een geliefde een wandeling maken, zo zie je elkaar toch even in het echt. Contact doet een mens goed, dus blijf dit op zoeken.

3. Blijf in beweging

Nu de tempratuur laag is buiten, zou je misschien liever de hele dag in je warme bed blijven liggen. Toch is het een goed plan om elke dag op zijn minst een kwartiertje naar buiten te gaan. Het schijnt zelf zo te zijn dat als je dat doet, dat je dan beter slaapt. Je biologische klok is dan meer actief en daardoor zal je een beter nachtrust krijgen. Ook is bewegen hierbij belangrijk. Bewegen is goed voor je gezondheid en dat is iets zeer waardevols, vooral in deze tijden.

Dit waren onze tips voor het tegengaan van een winterdip. We hopen dat je er iets aan hebt en we wensen je veel sterkte. Vergeet niet het vanzelf weer lente word!

Gerelateerd