Ideeën voor Zwangerschapsfoto’s: dit zijn de leukste

Als je zwanger bent, ben je op zijn mooist, zeggen veel mensen. En ook al voel je je op dat moment misschien niet zo, het is wel een goed idee om jezelf met je mooie buik, waarin jouw kindje groeit, vast te leggen. Zo heb je een mooi aandenken voor later. Dat je dan niet zo’n standaard fotoshoot wil, snappen we. Daarom zochten wij de leukste en mooiste ideeën voor je op.

Elke maand een foto

Hierbij maak je elke maand een foto, in het totaal 10. Op elke foto wordt je buik een beetje dikker, en op de laatste foto heb je je kindje in je armen. Dit soort timelapses doen het altijd goed, vooral als je tegen dezelfde achtergrond en met zoveel mogelijk dezelfde kleding op de foto gaat. Het verschil is dan juist het beste zichtbaar. Dit klinkt misschien als een cliché shoot, maar geeft echt hele mooie resultaten!

Met je kindje of huisdier

Je ziet steeds vaker dat de vader bij de shoot betrokken wordt, of in ieder geval deels. Maar waarom niet je kindje(s), als je niet zwanger bent van de eerste, of je huisdier bij je op de foto zetten? Zij maken een belangrijk deel uit van het gezin waar je aanstaande kindje in wordt geboren, en het geeft extra dynamiek aan de foto’s.

De locatie

Je kunt een shoot doen in een studio. Het voordeel is dat alles, inclusief het licht, geregeld kan worden. Aan de andere kant kun je je misschien niet op je gemak voelen. Daarom kan een shoot op locatie juist heel erg tof zijn. Ben jij vaak in het bos te vinden? Maak daar dan de foto’s, eventueel samen met je hond (als je die hebt). Ben je op het strand het gelukkigst? Dan krijg je daar gegarandeerd ook de mooiste foto’s omdat dat geluk er dan vanaf straalt! Maar je kunt ook ludieke plaatsen bedenken, zoals de sportschool als je daar vaak te vinden bent. Kies een plek uit waar jij je fijn voelt, je zult zien dat je dan altijd mooier op de foto staat!

Zwart-wit

Denk je dat zwart-witte foto’s saai worden? Dat hoeft helemaal niet, je kunt ze zo spannend maken als je zelf wil. Je kunt spelen met kleding, maar juist ook door (bijna) helemaal naakt op de foto te gaan. Maak je geen zorgen, een goede fotograaf zorgt altijd dat er niets vulgairs in beeld komt, dat het altijd classy blijft en dat het allemaal om jouw buik draait. Door te spelen met licht en schaduw is een zwart-wit foto ook perfect om de kanten van jezelf die je minder vindt, te verhullen.

Beschilderde buik

Iets heel anders is op de foto gaan met een beschilderde buik. Je kunt tegenwoordig de mooiste dingen laten schilderen, maar het kan ook mooi zijn om bijvoorbeeld je kindje zijn/haar gang te laten gaan met vingerverf. Veel persoonlijker wordt het niet!

Doe vooral dat waar jij je goed bij voelt!

Eigenlijk kun je het nooit fout doen bij een zwangerschapsshoot als jij het maar doet zoals jij het wil. Dus wil jij wel de standaard poses, dan is dat ook helemaal prima. Als jij je op je gemak voelt, op de locatie, bij de fotograaf én in de kleding die je al dan niet aan hebt, dan zie je dat op de foto’s. En als je je niet prettig voelt ook, en dan krijg je foto’s waar je niet graag naar kijkt! En heb je nou geen idee waar te beginnen? Instagram en Pinterest staan boordevol ideeën!

Gerelateerd