Beste Oorthermometers 2019

Je hoopt er natuurlijk niet op, maar je kindje kan altijd een keer ziek worden. Belangrijk bij een ziek kind is om te weten of het koorts heeft. Hiervoor is een oorthermometer een perfect hulpmiddel: je ziet in no time wat de precieze temperatuur is zonder dat het pijn doet of op één of andere manier vervelend is. De ene oorthermometer is de andere niet, vandaar dat wij de beste voor je op een rijtje hebben gezet, op basis van reviews van gebruikers.

Braun ThermoScan 7 IRT 6520

Braun is het merk dat het meest door artsen wordt gebruikt en aanbevolen, en eerlijk, als artsen het gebruiken zal het wel goed zijn, toch? De ThermoScan 7 is het neusje van de zalm als het gaat om oorthermometers van Braun. Het gaat uit van het principe dat koorts op elke leeftijd een andere definitie kent, waardoor het belangrijk is te weten hoe oud de persoon is. Je kunt dit heel makkelijk instellen in de thermometer waardoor je er nooit meer naast zit. Ook wordt de punt van de thermometer verwarmd waardoor het meetpunt, het oor dus, niet afkoelt en daardoor onjuiste resultaten geeft. Je kunt 9 meetresultaten opslaan waardoor je ook historie kunt bijhouden.

Braun IRT 6020 Mnla

Deze Braun thermometer is de voorloper van de eerder genoemde ThermoScan 7 en gebruikt ook de voorverwarmde punt om tot een preciezer meetresultaat te komen. Doordat dit een vorig model is, is deze wat goedkoper in aanschaf. Je kunt dan ook maar één meetresultaat opslaan en zult de rest zelf bij  moeten houden. Ook is de invoer van leeftijd bij deze nog niet mogelijk. Maar zoek je een eenvoudige en goede thermometer van een vertrouwd en betrouwbaar merk, dan is dit een goede keuze.

Beurer FT65

Met deze Beurer meet je snel en makkelijk de temperatuur, niet alleen in het oor maar ook op het voorhoofd. Let wel op dat dit minder accurate resultaten kan opleveren, maar voor een snelle indicatie is dit zeker makkelijk, vooral als je kindje bijvoorbeeld even niet mee wil werken! De thermometer heeft een geheugen voor de laatste 10 resultaten, wel zo makkelijk als je de temperaturen wil vergelijken over een bepaalde periode. Via een ledlampje geeft de thermometer een signaal als deze koorts signaleert.

Tapp – digitale infrarood thermometer

Het nieuwste op het gebied van thermometers: de temperatuur meten met je smartphone. De Tapp van Oblumi biedt twee opzetstukjes waarmee je je smartphone omtovert in een thermometer. In de bijbehorende app lees je de resultaten af en kun je ze gemakkelijk opslaan voor later vergelijk of controle. De twee opzetstukjes zijn bedoeld voor het meten van de temperatuur in het oor én op het voorhoofd, voor een snelle check. De opzetstukjes zijn klein en komen in een opbergetui, zodat je ze makkelijk mee kunt nemen. Zo heb je altijd een thermometer bij de hand, en kinderen zijn zo gewend aan je telefoon dat ze dit ook niet eng zullen vinden.

Meten is weten

Met het griepseizoen dat samen met de winter voor de deur staat, is het goed om een goede thermometer in huis te hebben. Vooral bij kleine kinderen kan het nog al eens een crime zijn om de temperatuur te moeten meten, hoe makkelijker en sneller hoe beter in dat geval. Kies dan ook vooral voor de thermometer die bij jou past!

Gerelateerd