5 zorgverzekeringen voor jou als student

Als je student bent, weet je dat je een eigen zorgverzekering moet kiezen. Er zijn veel verschillende zorgverzekeraars en zorgverzekeringen, wat de keuze misschien lastig maakt. Welke past het best bij jou en waar moet je op letten bij het kiezen? Dat leggen we allemaal aan je uit in dit artikel.

 

Zorgverzekering vanaf 18 jaar

Vanaf het moment dat je 18 jaar wordt, is het van belang dat je je eigen zorgverzekering kiest en zelf de maandelijkse premie betaalt. Een zorgverzekering 18 jaar kies je aan de hand van jouw situatie, of je bijvoorneeld wel of niet een aanvullende verzekering nodig hebt en of je vaak zorg nodig hebt of niet. Hieronder vind je een rijtje met zorgverzekeringen voor studenten.

1.     Studenten zorgverzekering VinkVink

Als student wil je het liefst zo min mogelijk geld uitgeven. De zorgverzekering van VinkVink is speciaal ontwikkeld voor studenten, dus ideaal voor jou. De dekking sluit perfect aan bij jouw zorgbehoeften van jou als student. Zo krijg je bijvoorbeeld vergoedingen voor vaccinaties voor een stage in het buitenland of extra dekking voor psychologische hulp.

2.     Zilveren Kruis studenten zorgverzekering

De naam zegt het al, maar de studenten zorgverzekering van Zilveren Kruis is speciaal ontwikkeld voor studenten en dat is erg voordelig voor jou als student. Het biedt een uitgebreide dekking voor zorgkosten en je hebt de keuzevrijheid bij het kiezen van je zorgaanbieder.

3.     Ohra studenten zorgverzekering

Met de basisverzekering van Ohra ben je als student goed verzekerd voor de meest voorkomende zorgkosten. Deze verzekering biedt veel extra’s, zoals vergoeding voor anticonceptie en een gratis tandongevallenverzekering. Zo bespaar je als student dus een hoop kosten.

4.     VGZ studenten zorgverzekering

De vierde optie is de studenten zorgverzekering van VGZ. Met de VGZ studenten zorgverzekering ben je verzekerd van goede zorg voor een scherpe prijs. Je past gemakkelijk je verzekering aan aan jouw persoonlijke zorgbehoeften. Omdat dit lekker flexibel is, is het ideaal voor jou als student.

5.     CZ Direct studenten basisverzekering

Tenslotte de studenten zorgverzekering van CZ Direct. CZ Direct biedt een voordelige basisverzekering en ben je verzekerd tegen de meest voorkomende zorgkosten. Uitbreiden is erg gemakkelijk en dit is een ideale optie voor studenten die het niet breed hebben.

Zoals je ziet zijn er genoeg voordelige goedkope zorgverzekeringen voor studenten waar je uit kunt kiezen. Doe zeker nog eens goed onderzoek en vergelijk al deze zorgverzekeringen met elkaar voor je je definitieve keuze maakt.

Gerelateerd