Wat is het verschil tussen prepaid en een sim only abonnement?

Als jij niet te veel voor je telefoonabonnement wilt betalen, dan hebben we goed nieuws! Want dat hoeft gelukkig ook niet. Voor iedereen die een betaalbare telefoonrekening wil hebben, zijn er gelukkig twee opties. Namelijk een sim only abonnement of een prepaid telefoon. In deze blog vertellen we jou precies wat dit inhoudt. Lees je mee?

Je telefoon is tegenwoordig zo permanent aanwezig. Dat hoeft niet alleen te betekenen voor bijvoorbeeld je dagelijkse leven waarbij je telefoon altijd naast je ligt. Maar het kan een permanente plek in nemen op je rekening. Want de kosten kunnen hoog oplopen. Gelukkig niet wanneer je kiest voor een sim only abonnement of een prepaid. Maar wat is nu wat? En zijn er ook overeenkomsten?

Dit is een sim only abonnement

Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je enkel en alleen betaald voor het gebruik van een netwerk en een sim kaartje. Je betaalt dus voor een x-aantal belminuten, internetbundels en sms’jes. Je weet per maand hoeveel je kunt verbruiken en hoeveel je daarvoor betaald. Een sim only abonnement kan al vanaf 3,50 per jaar afgesloten worden. Je zit dan wel voor een bepaald aantal maanden of jaren vast aan een abonnement. Maar vaak betaal je niet meer dan 20 euro. Als je voor het duurste sim only abonnement kiest, dan heb je vaak onbeperkt belminuten, sms’jes en internet. Als je dat niet wilt gebruiken, kun je vaak ook kiezen voor een goedkoper abonnement. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos!

Dit is een prepaid

Wil jij helemaal geen abonnement hebben? Dan kun je ook kiezen voor prepaid. Dit is vaak niet de meest goedkope keuze. Omdat je snel door je tegoed heen kunt zijn. Je kan wel vaak overal prepaid weer kopen. Bijvoorbeeld bij een tankstation of bij de supermarkt. Je betaalt dan bijvoorbeeld 20 euro en je kan je telefoon opladen met 20 euro. Als je belt of internet gaat dit van dit bedrag af. Het grote voordeel is dat je zelf kunt bepalen hoeveel je per maand betaald. Is het bedrag nog niet op? Dan gaat het mee naar het volgende jaar. Je hebt dus niet elke maand een rekening.

Meer lezen over prepaid? Dat kan hier! 

Zijn er ook overeenkomsten tussen een prepaid en een sim only abonnement?

Er is één grote overeenkomst tussen prepaid en een sim only abonnement. En dat is het feit dat je bij allebei de opties geen telefoon ontvangt. Bij een regulier telefoonabonnement kun je een telefoon erbij krijgen. Deze telefoon krijg je niet gratis. Maar betaal je per maand af. Daarom is de prijs vaak veel hoger per maand. Het is veel duurzamer om niet steeds een nieuwe telefoon te ontvangen. En dus langer met je huidige telefoon te doen. De andere overeenkomst is dus dat zowel prepaid als een sim only abonnement duurzaam zijn.

Wat is beter: prepaid of sim only?

Allebei de opties hebben eigen voordelen en nadelen. Welke optie voor jou het beste is, is afhankelijk van hoe veel vrijheid jij graag wilt per maand.

Gerelateerd