3 handige tips voor bij het zoeken van een dakdekker

Merk je op dat er een lekkage bij je dak aanwezig is? Is je dak aan vervanging toe? Of wil je je dak preventief laten onderhouden? In deze drie situaties heb je baat bij een goede dakdekker. Een goede dakdekker neemt dit werk graag voor je uit handen en zorgt voor een 100% perfect resultaat.

Een dakdekker is hiertoe in staat door zijn/haar ervaring. Ook beschikt een goede dakdekker over het juiste materieel, waardoor hij/zij op een veilige manier kan werken. Dankzij dit juiste materieel wordt uiteraard ook het gewenste eindresultaat verkregen.

Maar, hoe vind je nou de beste dakdekker voor jouw klus? Volg onderstaande tips op om de zoektocht naar de beste dakdekker zo makkelijk mogelijk te maken.

Tip 1: zoek altijd naar een dakdekker bij jou in de buurt

Woon je in (de buurt van) een grote stad, zoals Amsterdam? Ga dan op zoek naar een dakdekker bij jou uit de buurt, zoals een dakdekker uit Amsterdam. Door zo’n dakdekker uit de buurt in te schakelen, geniet je van twee belangrijke voordelen:

  • De dakdekker rekent weinig tot geen voorrijkosten. Dit zou heel anders zijn als je een dakdekker inhuurt die nog een uur naar je woning toe moet rijden. Dat doet een dakdekker uiteraard niet gratis, waardoor je met hogere kosten te maken krijgt.
  • De dakdekker heeft veel verstand van lokale zaken. Zo is de kans aanwezig dat de dakdekker al aan vergelijkbare woningen/daken gewerkt heeft. Met deze kennis kan een dakdekker het werk nog beter afleveren. Ook is een dakdekker bij jou uit de buurt hierdoor in staat om je op de juiste manier te adviseren.

Tip 2: kijk goed naar (online) ervaringen

Over de meeste dakdekkers zijn online reviews te vinden. Raadpleeg deze ervaringen goed, aangezien deze een duidelijk beeld over de vakspecialist geven.

Kun je online geen ervaringen vinden? Dan kun je in je directe omgeving eens navraag doen. Mogelijk hebben buren, kennissen, familieleden of collega’s goede ervaringen met specifieke dakdekkers. Dit is ook belangrijke en waardevolle informatie voor je zoektocht.

Tip 3: richt je niet alleen op het tarief

Het is wellicht verleidelijk om de goedkoopste dakdekker in te schakelen, maar dit is niet verstandig. Je moet voor kwaliteit nu eenmaal betalen. Kies je voor een prijzige dakdekker? Dan kun je hoogstwaarschijnlijk van betere kwaliteit uitgaan. Dit klinkt wellicht zwart-wit, maar daar komt het in de regel vaak op neer.

Het advies is daarom om je niet alleen op het tarief te richten. Kijk naar het totaalplaatje, de vakkennis en je onderbuikgevoel. Als je bij dakdekker X een goed gevoel hebt, is het verstandig om voor dakdekker X te kiezen. Ook al moet je hier geld voor betalen.

 

Gerelateerd