De leukste dingen om in Amsterdam te doen met kids

Amsterdam is meer dan de PC Hooft, de Wallen en coffeeshops. Het is een fantastische stad waar veel te ontdekken valt, zeker als je met kinderen op pad gaat. Welke hotspots mag je niet overslaan als je onze hoofdstad met de kids bezoekt?

Met het openbaar vervoer

Amsterdam kun je per fiets of te voet ontdekken, maar vooral in dat laatste geval kun je je loopschoenen wel uit de kast halen. Je legt zo heel wat kilometers af, en dat alleen al in het centrum! Voor de grotere afstanden kun je dus beter het OV nemen, vinden de kids meestal nog leuk ook! Amsterdam is één van de weinige steden in Nederland waar je naast de bus ook met de metro én tram kunt reizen. Een extra leuke beleving voor de kinderen dus! Ook een rondvaart met de boot over de grachten is een leuke manier om én wat van de stad te zien én van A naar B te komen. Via I Amsterdam boek je makkelijk tickets, of koop je een dag- of meerdagenkaart voor OV waarmee je ook toegang tot musea en attracties krijgt, plus leuke kortingen.

Musea

Een museum saai? Echt niet! Kinderen tot 12 jaar mogen o.a. het Anne Frank Huis en het Artis Geologisch Museum gratis bezoeken. In het Anne Frank Huis leer je over de o zo belangrijke geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, en dit is gegarandeerd een indrukwekkend verhaal voor jong en oud. En als je het Artis Museum bezoekt, mag een rondje door de bijbehorende dierentuin midden in onze hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. De dierentuin heeft inmiddels een metamorfose ondergaan en breidt uit, waardoor de dieren meer ruimte hebben. En een dierentuinbezoek is altijd een geslaagd uitje bij kids.

Ook het Rijksmuseum heeft een speciale kindertour én je kunt hier heerlijk lunchen. Leuk en lekker voor jong en oud.

NEMO

Wetenschap en technologie komen samen in NEMO. Verwacht niet weer een museum, maar juist een actieve doe-dag met de kids. Het motto is namelijk ‘verboden af te blijven’ en nodigt kinderen uit om te ontdekken. Blaas een zeepbel waar je in kunt staan, ontdek wat elektriciteit allemaal kan doen of dwaal rond in een oerwoud vol geluiden. Pret gegarandeerd, en ze steken er ook nog eens wat van op!

Het Paleis op de Dam

In het Paleis ontvangen onze koning en koningin hun formele gasten, zo worden er onder andere staatsbanketten gegeven. Maar het Paleis is op gewone dagen ook geopend voor publiek, waardoor jij je even koninklijk kunt voelen en over de marmeren vloeren kunt dwalen, kijkend naar de beschilderde plafonds. Zwaai net als Maxima naar de mensen op de Dam vanachter de ramen en het balkon.

Bos en park

Amsterdam kent velen bossen en parken, het zal je verbazen hoe groen de stad is. Natuurlijk ken je het Vondelpark, maar er is zoveel meer groens te ontdekken. In het Amsterdamse Bos staat een boerderij aar je geitjes kunt melken, en in het Fun Forest kun je daar klimmen en slingeren. In het Amstelpark vind je een prachtige speeltuin inclusief leuke attracties voor de kleinsten: van botsbootjes tot een treintje, een zweefmolen en een doolhof. Daag elkaar uit voor een potje midgetgolf of kom tot rust met de dieren in de kinderboerderij.

Zoveel te beleven

In Amsterdam is zoveel te beleven, dat kun je niet allemaal in één dag zien of doen. Maar hoe leuk is het om met de kids ook een overnachting in een hotel te doen? Er zijn genoeg kindvriendelijke hotels in en om Amsterdam te vinden voor een gezellig weekendje weg!

Gerelateerd