Waarom dakgoot reinigen door Univé?

Hoewel de herfst door veel mensen als een prachtig seizoen wordt beschouwd door het vallen van kleurrijke bladeren van de bomen, zit er ook een keerzijde aan. De bladeren bereiken namelijk lang niet altijd gelijk de grond. Vele dwarrelen in dakgoten en belanden in regenpijpen, waar ze eenvoudig voor lekkage en ander schade kunnen zorgen. Dit hoeft niet per se te betekenen dat jij regelmatig de ladder tevoorschijn moet halen en er je vrije dag aan besteedt om alles weer schoon te krijgen. Je kunt namelijk ook simpelweg je dakgoot reinigen door Univé laten doen. Voor een paar euro per maand hoef je je voortaan niet meer druk te maken om vallend blad en andere troep. 

Waar bestaat de service uit?

Kies je voor de dakgootschoonmaakservice van deze verzekeraar, dan kies je voor een behoorlijk compleet pakket. Je kunt hiermee rekenen op een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Deze bestaat allereerst uit een visuele inspectie, om de aandachtsgebieden te weten te komen. Vervolgens zal al het blad, modder, mos en ander vuil vakkundig worden verwijderd uit zowel de dakgoten, regenafvoeren en uitlopen. Reparaties aan deze onderdelen vallen trouwens niet onder de verzekering. Wel kun je erop rekenen dat ontdekte schade aan je zal worden gemeld, zodat je direct actie kunt ondernemen. Denk aan het inschakelen van een loodgieter bij jou in de buurt. Ook dien je er rekening mee te houden dat dakgoten die hoger liggen dan 7 meter niet vallen onder de dekking vanuit Univé. 

Dit is het premiebedrag dat je maandelijks betaalt

Wat je precies betaalt voor deskundige hulp bij het schoonmaken van je dakgoot, dat hangt af van de omvang van de klus. Het aantal meters aan te reinigen dakgoten bepaalt het totale bedrag. Bedraagt de totale lengte minder dan 12 meter, dan betaal je het laagst mogelijke bedrag van €5,40 per maand. Gaat het om het dubbele of meer, houd dan rekening met een prijs van €8,60 per maand. Voor elke meter boven de 25 meter betaal je een toeslag van enkele euro’s. Hoeveel dat precies is, dat staat vermeld op de website van Univé. Met het eventueel beschikken over een kortingscode is de totaalprijs met een leuk percentage omlaag te brengen. Overigens is deze code toepasbaar op alle pakketten die binnen de Veilig Wonen-verzekering vallen. Dit zijn naast dakgootreiniging ook cv-ketelonderhoud en schoorsteenvegen. Wil je graag alle drie de opties afnemen, dan maak je maximaal gebruik van de aangeboden korting.  

Met direct in actie komen voorkom je deze grote problemen

Het is belangrijk dat als je directe problemen hebt met je dakgoot niet te wachten tot het eerstvolgende moment dat er vanuit je verzekering een deskundige langskomt. Hoe langer je namelijk wacht, hoe groter de kans op het ontstaan van allerlei problemen. Denk hierbij aan schimmel, vochtige buitenmuren, metselwerk dat loslaat, houtrot en zelfs lekkages in huis. Bovendien kun je door vroegtijdig ingrijpen mogelijk ook voorkomen dat de hele dakgoot vervangen moet worden, wat ook weer een kostenpost is. Kortom, houd je dakgoten en regenafvoeren goed in de gaten en onderneem actie zodra je problemen spot. 

Gerelateerd