Het vermogen van Wesley Sneijder

Na een glansrijke voetbalcarrière vragen veel mensen zich af: ‘’Wat is het vermogen van Wesley Sneijder?’’. Wesley was sterspeler van verschillende internationale clubs als Real Madrid, Inter Milaan en nog een aantal andere clubs. Naast profvoetballer is Wesley ook nog investeerder, trainer, zaakwaarnemer en analist. Met zo’n rijke carrière heeft Wesley Sneijder een flink vermogen opgebouwd.

Embed from Getty Images

 

Carrière van Wesley Sneijder Wesley begon zijn carrière bij VV DOS. Hij speelde daarna voor Ajax, Real Madrid, Inter Milaan en Galatasaray SK.
Bijna voetballer van het jaar Wesley Sneijder won bij Inter Milaan drie prijzen in 1 jaar (waaronder de Champions League) en zat bij de laatste drie kanshebbers om beste voetballer van de wereld te worden.
Investeringen van Wesley Sneijder Wesley Sneijder heeft niet stilgezeten na zijn voetbalcarrière. Hij investeerde in crypto, heeft vastgoed in het buitenland en een eigen restaurant op Ibiza.
Het vermogen van Wesley Sneijder. Het vermogen van Wesley Sneijder wordt op dit moment geschat op zo’n 20 miljoen euro.

 

De voetbalcarrière van Wesley Sneijder

Wesley is zijn voetbalcarrière begonnen bij amateurvereniging VV DOS. Waarna hij wordt gescout voor Ajax in Amsterdam en zich voegt in de jeugdopleiding. In 2003 voegde Wesley zich officieel bij het eerste team van Ajax. Hier breekt hij definitief door en wordt hij twee keer kampioen. Door zijn succes trekt Wesley ook internationale aandacht. Dit leverde hem een droomtransfer op naar Real Madrid, met een transfersom van maar liefst 27 miljoen.

Ook bij Real Madrid behaalde Wesley succes. Zo wordt hij Spaans kampioen en wint hij de supercup. Daarna verkast Wesley naar Inter Milaan, met een transfersom ter waarde van 15 miljoen. Hier beleeft Wesley zijn meest succesvolle jaren van zijn voetbalcarrière, hij wint hier onder andere de treble. En komt zelfs heel dicht bij het winnen van de gouden bal. Hier strijkt Wesley een riant salaris op waardoor zijn vermogen groeit.

In de herfst van zijn voetbalcarrière vertrekt Wesley naar Galatasaray SK. Hier zal hij uitgroeien tot een clubheld, vandaag de dag is hij nog steeds erg geliefd onder Turkse fans. Wesley won verschillende prijzen in de Turkse competitie. Zo wordt hij twee keer kampioen, wint hij drie keer de supercup en de beker.

Wesley Sneijder in het Nederlands elftal

Naast een rijke carrière bij het clubvoetbal, heeft Wesley ook een rijke carrière gehad voor het Nederlands elftal. Zo kwam hij uit in de finale van 2010. Dit jaar werd Nederland bijna wereldkampioen en een van de sterspelers dat toernooi was Wesley Sneijder. Hij scoorde dit toernooi in totaal wel vijf keer. In totaal kwam Wesley tot 134 interlands, waarmee hij recordhouder is van Nederlandse interlands.

Daarnaast was Wesley ook een van de sleutelfiguren op het WK in 2014 van Brazilië. Inmiddels was Wesley een ervaren speler die de leiding nam in de groep en Nederland loodste naar de halve finale. Persoonlijk was dit voor Wesley een minder WK, met maar één goal was hij een stuk minder bepalend.

Het privé leven van Wesley Sneijder

Wesley trouwde op 18 juni 2005 met zijn jeugdliefde, samen met haar kreeg hij een zoon. Helaas scheidde het stel al in 2009. De zoon van Wesley speelt inmiddels bij Utrecht O18 en kan dus zijn vader achterna gaan. Mocht hij de jeugdopleiding van Utrecht goed doorlopen, bestaat deze kans er zeker.

Daarna trouwde Wesley in 2010 met Yolanthe Cabau, het bekende koppel trouwde in Amsterdam. Samen krijgen zij een zoon genaamd Xess Xava. Helaas scheidde het koppel in 2019, dit heeft ook veel invloed op het vermogen van Wesley Sneijder. Zo wordt het eigen vermogen van Wesley Sneijder geschat rond de 40 miljoen. Door de scheiding zal Wesley Sneijder hier dus de helft van zijn vermogen verliezen.

Het eigen vermogen van Wesley Sneijder

Zo investeerde hij in Cryptomunten, een appartementencomplex  in Turkije en een restaurant op Ibiza.

Naast de scheiding hebben de verkeerde investeringen van Wesley ook veel invloed op zijn vermogen. Zo investeerde hij in Cryptomunten, een appartementencomplex  in Turkije en een restaurant op Ibiza. Deze investeringen waren allemaal minder succesvol. Uiteindelijk wordt het vermogen van Wesley Sneijder geschat op 20 miljoen euro. Inmiddels loopt dit gestaag weer op.

Zo is bekend dat Wesley zeker niet vies is van een schnabbel. Hij was onlangs te zien in de reclame van Toto. Ook is hij voetbalanalist bij het praatprogramma Veronica Offside. Dit doet hij samen met Wilfred Genee en Andy van der Meijde. Volgens insiders verdient hij hier zo’n 30.000 euro per maand mee.

Lees ook eens over:

Gerelateerd

BlogDe belangrijkste stablecoins

Wat is een stablecoin? Stablecoins zijn cryptocurrencies met een stabielere waarde. In tegenstelling tot traditionele cryptocurrencies, schommelen stablecoins…