Kinderfeestje met veel kids: zo maak je het jezelf gemakkelijker

Net als jij hebt bedacht dat je een kinderfeestje wil organiseren waarbij je kind een paar vriendjes en/of vriendinnetjes mag uitnodigen, wil hij of zij juist een megafeest geven. De hele klas uitnodigen, klinkt dat als een chaotisch plan voor jou? Met deze tips houd jij de groep onder controle. Je kind blij én jij blij!

Hoe heet je ook alweer?

Komen er 30 kinderen op het kinderfeestje, weet jij echt niet alle namen uit je hoofd. Maak het jezelf makkelijk en geef elk kind een naambadge. Het is niet voor niets dat ze dit op zakelijke events ook doen. Bovendien heb je meteen de eerste activiteit te pakken: laat de kinderen hun eigen naamkaartjes versieren.

Wat gaan we doen?

Dan het belangrijkste van de dag, wat ga je doen? Veel activiteiten kosten geld, zoals de bioscoop en zwemmen, en probeer bij dat laatste maar eens 30 kinderen in de gaten te houden! Laat je creativiteit de vrije loop en bedenk leuke activiteiten. Hierbij kun je de kinderen ook in groepjes opdelen en het tegen elkaar op laten nemen. Wat is er mis met een vossenjacht bijvoorbeeld? Of een gave speurtocht in het bos? Deze kun je van tevoren al bedenken en uitzetten, dat scheelt tijdens het feestje veel tijd.

Is het slecht weer? Hoe tof is het om een ‘missverkiezing’ te organiseren waarbij iedereen zich zo maf mogelijk kan verkleden? Of organiseer een karaokefeest of een soort Holland Got’s Talent show. Gegarandeerd succes!

Wat eten we vandaag?

Een kinderfeestje is niet compleet zonder eten en drinken. En wat eten kinderen liever dan patat of pannenkoeken? Maak het jezelf niet te moeilijk en kies één soort eten uit. Het gaat ook vooral om de gezelligheid toch? Is het mooi weer, dan is picknicken ook een super leuk idee. Binnen kun je er met een berg friet en veel papier een feest van maken. Stort de berg friet (en eventuele snacks) midden op tafel op papier en laat de kinderen lekker met hun handen van die berg eten. Scheelt ook weer afwas!

De simpelste dingen zijn vaak net zo leuk

Eigenlijk is de boodschap: maak het jezelf niet te moeilijk. We denken tegenwoordig dat alles spectaculair moet zijn, maar soms zijn de leukste activiteiten die waar je niet te lang over na hoeft te denken. En bedenk: wat wij vroeger leuk vonden verschilt niet zo veel van wat de kids tegenwoordig leuk vinden!

 

Gerelateerd