Leg op deze manier al jouw favoriete momenten vast!

Er wordt wel eens gezegd dat de mooiste dingen in het leven geen prijs kennen. Geld maakt uiteraard niet gelukkig, en de mooiste momenten in je leven zijn vaak toch immateriële zaken. Bijzondere herinneringen, bijvoorbeeld. We hebben allemaal wel die ene vakantie of die ene dag (bijvoorbeeld je bruiloft, of de geboorte van je eerste kind) waar je voor altijd aan terug zou willen blijven denken. Toch is het wel lastig om die herinneringen ook tastbaar te houden. Hoe zorg je nou dat je die herinnering op een zo concreet mogelijke manier bij je kunt dragen? Wij geven tips.

Een fotoalbum maken

Een makkelijke manier om al je herinneringen te kunnen bundelen en dit vervolgens in je handen te kunnen hebben is het maken van een fotoalbum. In slechts een mum van tijd kun je je favoriete herinneringen en foto’s samenvoegen in een fotoboek en deze laten afdrukken. Een fotoalbum maken is zo gedaan, maar brengt herinneringen voor altijd met zich mee. Het fotoboek kun je in huis leggen zodat gasten ook altijd kunnen kijken naar jullie mooie herinneringen.

Een kunstwerk laten maken

Hoe zorg je nou dat je iemand een uniek geschenk kunt geven en tegelijkertijd een herinnering koestert? Dat kan bijvoorbeeld door een mooie herinnering te laten vertalen in een kunstwerk. Je kunt hier een (grafisch) artiest voor benaderen die digitaal of analoog jouw herinnering artistiek kan vertalen naar een kunstwerk. Vervolgens kun je dit cadeau geven aan je geliefde, bijvoorbeeld op diens verjaardag of op jullie jubileum.

Een foto op canvas laten drukken

Zou je het liefst de hele dag door naar jouw herinnering kunnen kijken in huis? Dan is het een idee om een mooi beeld van een herinnering af te laten drukken, bijvoorbeeld op canvas. Zo kun je jullie herinnering aan de muur hangen ter decoratie in huis en kun je altijd genieten van jullie fijne momenten. Uiteraard is zo’n afgedrukt kunstwerk ook uitstekend om cadeau te doen.

Wegwerpcamera

Houd je wel een beetje van retro? Dan zou een analoge wegwerpcamera ook echt iets voor jou kunnen zijn. Op deze camera kun je analoge foto’s maken en wanneer het rolletje van de camera vol zit, kun je ze bij een fotowinkel laten ontwikkelen en afdrukken. Echt old skool, dus. Je kunt tussendoor ook niet kijken of de foto’s gelukt zijn, maar moet erop vertrouwen dat het goed gaat met het ontwikkelen en dat je tijdens het maken van de foto’s niet per ongeluk je vinger voor de camera had zitten. Zo kun je je herinneringen op een hele bijzondere en retro manier vastleggen. 

Herinneringen opschrijven

Naast dat je je herinneringen visueel kunt koesteren, kun je ook schrijven over je herinneringen. Dat zou je bijvoorbeeld kunnen doen door een dagboek bij te houden, of door elke dag op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Wist je dat het opschrijven van dankbare zaken ook helpt bij een geluksgevoel? Zo draagt het op lange termijn ook bij aan je mentale gezondheid.

Gerelateerd