Zo zorg je voor een goede start van je dag!

Een goede start van de dag is zó belangrijk voor een positieve mindset! Als je je dag goed begint, kun je positiever en meer gefocust zijn. En dat niet alleen, het verhoogt ook de productiviteit, vermindert stress en geef je meer energie. Soms is alles wat je nodig hebt, wat extra motivatie om een ochtendroutine te creëren die voor jou werkt! Hieronder hebben we een aantal mooie stappen voor je uitgeschreven. 

Stap 1: Sta op tijd op

Vroeg opstaan geeft je ’s morgens meer tijd voor jezelf. Zet een wekker voor slechts 15 minuten eerder dan normaal, zodat je wat extra tijd hebt voor een langzamere ontwaak routine. Dit kan bestaan uit stretchen, gedachten opschrijven in een dagboek of zelfs gewoon een paar keer diep ademhalen voordat je uit bed stapt.

Stap 2: Drink water

Zelfs als je geen dorst voelt, helpt het drinken van water ’s ochtends om gifstoffen uit je lichaam te spoelen en hydratatie te bevorderen. Een glas water kan je ook een energieboost geven voordat je je dag begint met het ontbijt.  

Stap 3: Mediteer

Elke ochtend vijf tot tien minuten om te mediteren kan helpen het stressniveau te verlagen en je een heldere geest te geven terwijl je je dag doorneemt. Dit hoeft niet lang of ingewikkeld te zijn; ga gewoon comfortabel zitten in een rustige ruimte en concentreer je op je ademhaling of herhaal een positieve mantra totdat het diep in je geest is weggezakt.   

Stap 4: Ontbijt met vitamines

Het is essentieel dat we ons lichaam voeden met gezond voedsel om onze dagen goed te beginnen. Een voedzaam ontbijt vol vitamines zoals volle granen, peulvruchten, fruit, groenten, noten, zuivelproducten (indien gewenst) zal ons blijvende energie geven gedurende de ochtenduren! Je kunt er ook voor kiezen om je lichaam een extra boost te geven door te kiezen van vitamine pillen zoals vitamine B, vitamine C, vitamine D of multivitamines! 

Stap 5: Maak een schema

Elke ochtend lijstjes maken of jezelf duidelijke doelen stellen kan het verschil maken als het erom gaat de hele dag productief te blijven. Het stellen van prioriteiten door het maken van lijstjes houdt ons niet alleen georganiseerd, maar helpt ons ook te zien wat onmiddellijke aandacht nodig heeft en wat kan wachten tot later in de week!

Stap 6: Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is belangrijk om ons lichaam gezond en sterk te houden; maar het kan ook gunstig zijn voor het verbeteren van het cognitief functioneren. Of het nu gaat om een snelle wandeling om de hoek tijdens de lunch of een kwartiertje yoga ’s ochtends – beweging helpt de alertheid te vergroten en de stemming te verbeteren, waardoor het aanpakken van taken gemakkelijker wordt. Zet je parfum dames alvast klaar, zodat je meteen na je ochtend beweging de douche in kunt springen en de dag heerlijk kunt beginnen. Een mooie dag aan jou! 

Gerelateerd