Wat zijn de voordelen van een blauw licht filter bril?

Blauw licht filter brillen zijn een populair hulpmiddel geworden voor mensen die veel tijd doorbrengen achter bijvoorbeeld een computer of tablet. Dit komt doordat het blauw licht dat afkomstig is van deze apparaten, in sommige gevallen kan leiden tot onder andere vermoeidheid, hoofdpijn en slaapproblemen. Hieronder worden de voordelen van een blauw licht filter bril behandeld. Lees dus snel verder. 

Minder vermoeid 

Een blauw licht filter bril kan jou ten eerste helpen met het verminderen van de vermoeidheid. Blauw licht staat erom bekend dat het de aanmaak van het hormoon melatonine kan verstoren. Melatonine is het hormoon dat ervoor moet zorgen dat jij heerlijk de hele nacht door gaat slapen. Als de aanmaak daarvan wordt verstoord, dan kan dat vervolgens weer leiden tot vermoeidheid. 

Een blauw licht filter bril kan het blauwe licht dat geproduceerd wordt door elektrische apparaten blokkeren. Dit betekent dat de aanmaak van melatonine minder wordt verstoord aangezien het blauwe licht wordt geblokkeerd. Het dragen van een blauw licht filter bril kan uiteindelijk dus leiden tot een vermindering van vermoeidheid en verbetering van de slaapkwaliteit. Dat is voor iedereen belangrijk. 

Beter voor de ogen

Het tweede voordeel van een blauw licht filter bril is dat het ook kan helpen om de oogvermoeidheid te verminderen. Oogvermoeidheid komt vaak voor na het werken achter een computer of een ander elektronisch apparaat. Door het blauwe licht van het apparaat te blokkeren, kan de bril helpen om de ogen te ontspannen en de oogvermoeidheid te verminderen.

Merk jij dat je de laatste tijd veel last hebt van jouw ogen na het werken? Dan kan een blauw licht filter bril dus wellicht de beste oplossing zijn voor jou. Het wordt aangeraden om een blauw licht filter bril een tijdje te gebruiken om erachter te komen of het voor verlichting zorgt van de oogvermoeidheid. 

Geen hoofdpijn

Veel mensen krijgen behoorlijke hoofdpijn na een lange werkdag achter het bureau en een computer. Die hoofdpijn komt wederom door het blauwe licht van de computer. Een blauw licht filter bril kan om die reden goed helpen bij het verminderen van hoofdpijn. De bril is onmisbaar voor mensen die van negen tot vijf achter een computer werken.

Het is overigens echt belangrijk dat je een bril met een blauw licht filter aanschaft. Een zonnebril zal niet helpen tegen vermoeidheid of hoofdpijn door het blauwe licht van elektronische apparaten. Stond goedkope zonnebrillen bestellen al op jouw lijstje? Doe dan meteen een blauw licht filter bril in het winkelmandje. De meeste winkels met zonnebrillen verkopen blauw licht filter brillen en dat is weer mooi meegenomen. Hopelijk ben je nu overtuigd van de voordelen van een blauw licht filter bril!   

 

Gerelateerd