De beste zorgverzekering als je zwanger bent

Sommige vrouwen denken dat de kosten die een zwangerschap met zich meebrengt vergoed worden door de zorgverzekering, maar dit is lang niet altijd het geval. Als je enkel de basisverzekering hebt afgesloten, zijn veel kosten namelijk niet verzekerd. Wil je voorkomen dat je een groot deel van de kosten uit eigen zak moet betalen? Dan wil je vast en zeker weten wat de beste zorgverzekering is als je zwanger bent. Wat dat betreft, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen we je namelijk om de beste zorgverzekering voor een zwangere vrouw te vinden.

Controleer hoe je verzekerd bent
Loopt jouw zorgverzekering al sinds jaar en dag bij dezelfde verzekeraar? Dan denk je misschien dat je niet goed verzekerd bent voor een zwangerschap. De kans is namelijk groot dat je op het moment van afsluiten nog helemaal niet bezig was om zwanger te worden. Toch hoeft dit niet te betekenen dat jouw huidige zorgverzekering niet volstaat. Stap daarom nooit over zonder jouw huidige verzekering te controleren.

Bij de meeste verzekeraars kun je in de online omgeving zelf controleren hoe je verzekerd bent. Op deze manier weet je binnen de kortste keren wat er wel en niet verzekerd wordt rondom een zwangerschap. Kun je hier niets over vinden? Denk dan niet direct dat je een andere zorgverzekering af moet sluiten, maar neem contact op met jouw verzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen hoe je verzekerd bent voor een zwangerschap.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar
Als je inmiddels achterhaald hebt dat je niet goed verzekerd bent voor een zwangerschap, weet je misschien niet precies wat je moet doen. Je kunt ervoor kiezen om de huidige zorgverzekering door te laten lopen. Je betaalt dan een relatief lage premie, maar je draait wel zelf op voor vrijwel alle kosten die de zwangerschap met zich meebrengt. Als je een collectief zorgverzekering af hebt gesloten met bijvoorbeeld jouw collega’s, kan dit interessant zijn. Is dit niet het geval? Overweeg dan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Overstappen naar een andere verzekeraar kan in de laatste weken van ieder kalenderjaar. Als je jouw zorgverzekering voor 31 december opzegt, kan dit ook nog in januari van het nieuwe jaar. Maar wat is de beste zorgverzekering als je zwanger als je zwanger bent? Om een antwoord op deze vraag te krijgen moet je een vergelijking maken. Wanneer je dit via een vergelijkingssite doet, kost vergelijken je amper tijd en moeite. Kijk niet te veel naar de prijs, maar richt je liever tot de inhoud. Op deze manier weet je zeker dat je goed verzekerd bent voor een zwangerschap.

Eigen risico en zwangerschap
Heb je de beste zorgverzekering voor een zwangerschap gevonden? Denk dan niet dat alle kosten vergoed worden. Je kunt namelijk te maken krijgen met eigen risico. Zo geldt het eigen risico onder meer voor bloedonderzoek, geneesmiddelen, gynaecologische hulp en vervoer per ambulance naar het ziekenhuis. Er zijn ook zaken die niet onder het eigen risico vallen. Voorbeelden hiervan zijn: echo’s die voorgeschreven worden door de huisarts, gynaecoloog of verloskundige, opname in het ziekenhuis vanwege complicaties tijdens de zwangerschap en opname bij bevalling in het ziekenhuis.

Gerelateerd