Krassen en schade: 5 tips om je auto te beschermen

Natuurlijk wil je als trotse autobezitter dat je wagen er altijd tiptop uitziet. Maar schade aan de lak kan aardig wat roet in het eten gooien. Denk aan die vervelende krassen en deuken. Gelukkig zijn er allerlei manieren om je auto te beschermen tegen dit soort narigheid. En kies voor de zekerheid ook een passende verzekering auto in het geval er toch wat gebeurt. Hier delen we 5 handige tips om je auto te beschermen tegen krassen en andere vormen van schade.

Kies verstandig waar je parkeert

Wil je schade aan je auto vermijden? Kies dan gewoon een goede parkeerplaats uit. Ga voor parkeerplekken in rustige straten of parkeergarages waar je auto beschermd staat. Ontwijk drukke en krappe parkeerplekken, want daar is de kans op krassen en deuken hoger. Een veilige parkeerplek kiezen kan echt helpen om de lak van je auto in goede staat te houden.

Maak gebruik van een autohoes

Als je auto een tijdje stilstaat, zoals tijdens een vakantie, is het slim om een autohoes te gebruiken. Zo blijft de lak van je auto schoon en vrij van krassen. Deze hoes moet wel goed passen en de auto moet schoon zijn voordat je hem bedekt. Een autohoes gebruiken is een simpele en handige manier om je auto te beschermen tegen schade.

Installeer een parkeersensor

Een parkeersensor is echt handig om schade aan je auto te voorkomen tijdens het parkeren. Deze slimme sensoren meten de afstand tot obstakels en geven je een seintje als je te dichtbij komt. Zo voorkom je krassen en deuken en manoeuvreer je makkelijker in krappe plekken. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat iemand anders tegen jouw auto botst wanneer je er niet bent. Daar kun je natuurlijk niks aan doen en dan is het fijn om een wa verzekering te hebben.

Voer regelmatig onderhoud uit

Het is belangrijk om je auto regelmatig te onderhouden om schade te voorkomen. Check af en toe de bandenspanning en vergeet niet op tijd de olie te verversen. Goed onderhoud verkleint de kans op problemen die voor schade kunnen zorgen. Het is een investering die op de lange termijn veel gedoe en kosten kan besparen.

Gebruik beschermende middelen

Op de markt zijn allerlei producten verkrijgbaar om je auto te beschermen tegen schade aan de lak. Denk aan speciale waxen en coatings die een beschermende laag vormen. Door deze producten regelmatig te gebruiken, houd je de lak van je auto in topconditie en blijft je wagen er als nieuw uitzien. Kies voor hoogwaardige producten die speciaal zijn gemaakt voor auto-onderhoud en bescherming.

Gerelateerd