Een thuiskantoor in de tuin: zo maak je het

Thuiswerken doen we allemaal steeds vaker. Daarbij komt kijken dat het soms ook heerlijk is om lekker thuis te blijven om je werk te doen. Voor de één werkt het beter als voor de ander. Dit heeft ook veel te maken met de omgeving waarin wordt gewerkt. Wat nu als je een thuiskantoor in de tuin kan realiseren. Zou dat iets voor jou zijn?

Het creëren van een tuinkantoor is op allerlei verschillende manieren mogelijk zo kan jij bijvoorbeeld kiezen voor een blokhut of je kan online tuinhuis kopen. Waarom jij een kantoor in je tuin zou willen? Het werken in de tuin of werken buiten in de natuur heeft een goed effect op jouw inzet maar ook op jouw mind. Wij vertellen je in dit artikel hoe jij zelf een tuinkantoor kan realiseren, maar ook waarom jij beter buiten zou kunnen werken.

Waarom je beter buiten kan werken?

Misschien wist je het al maar de natuur heeft een goede invloed op je. Alleen al een boom op de achtergrond van jouw laptop of een plant in de hoek vermindert het stressgehalte. Nu zijn er nog meer onderzoeken die uitwijzen dat je beter presteert wanneer je vaker in de natuur bent. De druk van het dagelijks leven valt dan weg. Daarom is het aan te raden een huiskantoor te bouwen in je tuin. Daarnaast zorgt de frisse lucht misschien ook wel voor een luchtige sfeer in huis.

Zoals wij al eerder vertelden kan je kiezen voor een blokhut of misschien maak je een serre vast aan het huis waar je een prachtig bureau in plaats. Wanneer je onder een overkapping wil gaan werken is het goed om ervoor te zorgen dat er in de zomer muggengaas hangt en in de winter een verwarming. Daarnaast wil je af en toe ook even kunnen relaxen. Kies dus voor een lekkere bank of schaf goedkope tuinmeubelen aan voor in je overkapping.

Kies voor een duurzame blokhut

Wanneer je buiten bent en buiten werkt moet dit natuurlijk wel gepaard gaan met duurzaamheid. We willen dat de natuur intact blijft en dit begint natuurlijk bij het kiezen van materialen. Voor blokhutten in Scandinavië wordt vaak vurenhout gebruikt. Dit komt omdat deze boomsoort snel groeit en daarnaast is hij goed te onderhouden als houtsoort.

Ook in je blokhut is het dus mooi als er natuurlijke houtsoorten terugkomen. Kies voor mooie meubels die bijvoorbeeld van de kringloop komen of kijk eens wat er online tweedehands te vinden is. Zo bouw jij een duurzaam thuiskantoor.

Thuiswerken was nog nooit zo ontspannend

Naast alle gezondheidsvoordelen moet jij je voorstellen dat je jezelf volledig kan afsluiten in een groene omgeving. Het werkritme zal misschien wel omhoogschieten. Ook is de kans groot dat jij allerlei handige en bruikbare ideeën opdoet wanneer je buiten werkt. Heb je kinderen, ook dan biedt het tuinkantoor een groot voordeel. De kinderen spelen binnen en jij bent heerlijk buiten.

Nu is de grote vraag natuurlijk: wanneer ga jij jouw tuinkantoor realiseren? En heb je nou meer motivatie nodig voor het thuiswerken? Check dan even dit artikel. 

 

Gerelateerd