Tips en trends: welke tuinmeubelen mogen in 2023 niet ontbreken in je tuin?

Met de zomer in aantocht en het mooie weer van deze week is het geen wonder dat veel mensen hun tuin in orde maken. Tijdens de warme dagen is er toch niets heerlijker dan buiten in de schaduw te kunnen genieten van een drankje? En een ferm terras is niet compleet zonder de perfecte set tuinmeubelen.

Tips en trends: welke tuinmeubelen mogen in 2023 niet ontbreken in je tuin?

Waarom tuinmeubels een must zijn

Voor wat je ook kiest, de perfect set tuinmeubelen kan een wereld van verschil maken. Ze veranderen niet alleen de uitstraling van je terras maar zijn ook functioneel. Tijdens de zomer kan je terras dan een soort tweede woonkamer worden, waar je lekker kan genieten. Omdat er een grote hoeveelheid soorten en maten zijn, kun je de meubels ook afstemmen op jouw tuin. Maar tussen Alle soorten tuinmeubelen, welke kan je best kiezen?

Loungesets

Een loungeset is eigenlijk de meest veelzijdige optie. Het is gewoonweg een stel zetels voor in de tuin, vaak in een L vorm en soms met voetsteun. Er zijn honderden kleuren en soorten om uit te kiezen, waardoor je altijd wel een set vindt die bij jouw gewenste look past. Met een laag tafeltje erbij heb je al snel een gezellige hoek om buiten te kunnen zitten. Een loungeset van bij Fonteyn bijvoorbeeld, zal op elk terras mooi staan.

Tafels en stoelen

Een andere must have zijn een tuintafel en stoelen. Je zou geen barbecue kunnen hebben zonder! Net zoals loungesets, kun je de tafel krijgen in verschillende types hout en in kleinere of grotere maten. Zelfs als je niet veel plaats hebt, kun je zo lekker buiten eten in de zomer.

Ligbedden

Voor wie nog meer wil relaxen is een ligbed misschien wel ideaal? Op deze stoelen kun je lekker languit met de benen liggen. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker kan zonnebaden, maar is ook super comfortabel als je wil lezen of van muziek wil genieten. Als je een ligbed koopt met wieltjes eronder kan hij trouwens handig en snel verplaats worden, wat makkelijk is als de schaduw in je tuin doorheen de dag niet altijd op dezelfde plaats valt.

Parasols

Niet iedereen heeft voldoende bomen in de tuin om altijd natuurlijke schaduwinval te hebben. Daarom is een parasol bij een mooie blauwe lucht met veel zon zeker aan te raden. Ook deze kun je op wielen kopen, of vastmaken aan je tuintafel. Zo creëer je snel schaduw en verkoeling waar het nodig is, zelfs op de heetste dagen.

Trends van 2023

Net als bij interieur, kan het per jaar wel eens verschillen welke stijlen meer populair zijn. In 2023 zijn het vooral de aardse kleuren, zoals groen, bruin en grijs, die in de smaak vallen. Ook qua materiaal zijn hout en linnen waar de meeste mensen voor kiezen. Omdat je het natuurlijk niet te druk wil maken in je tuin, gaat de voorkeur vaak uit naar minimalistische en simpele sets die bij ieder huis passen.

 

Gerelateerd