Wat je moet weten over haartransplantatie, van consultatie tot nazorg

Haarverlies kan een aanzienlijke impact hebben op je leven en dan voornamelijk op je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Wanneer je hoofdhaar dunner wordt, is het in veel gevallen ogenschijnlijk dat je je wat onzeker voelt over je uiterlijk. Natuurlijk is er niks om voor te schamen maar toch zien we dat het voor veel mensen mentaal een behoorlijke impact kan hebben. Hoe zeker je bent van jezelf en hoe jij jezelf ziet in de spiegel heeft direct en indirect invloed op zowel je zakelijke als je persoonlijke leven. Als je je zekerheid 100% terug wilt, kun je overwegen om een haartransplantatie te ondergaan. Als er iets zeker is dan is het wel dat de haartransplantatie bij verre de beste remedie is tegen haarverlies. In dit blogartikel lees je meer over de procedure zodat je goed voorbereid bent wanneer je een consult wilt boeken.

De procedure
Nadat je met jouw behandelend arts de dikte en hoeveelheid van de te transplanteren haarzakjes heeft besproken tijdens het consult, is het tijd om de afspraak voor de procedure in te plannen. Tijdens de procedure staat het volgende je te wachten. Onder plaatselijke verdoving worden gezonde haarzakjes uit het donorgebied verwijderd om de transplantatie voor te bereiden. Bij haartransplantaties zijn er twee gangbare strategieën. Bij de FUT-procedure wordt een huidstrook met veel haarzakjes verwijderd. Bij de FUE-procedure worden de haarzakjes van de hoofdhuid stuk voor stuk weggehaald. De “grafts” worden één voor één geplaatst in speciaal daarvoor gemaakte incisies in het te behandelen gebied.

De haarfollikels hebben enkele dagen nodig om zich aan hun nieuwe omgeving aan te passen, maar zodra ze dat doen, hechten ze zich snel aan de hoofdhuid en hervatten ze hun normale ontwikkeling. Dit is dan ook de reden dat jouw haar weer begint te groeien als nooit tevoren. Een mooi proces dat uitmondt in nog mooiere resultaten.

Voldoende aandacht is noodzakelijk
Het is essentieel om de “wond” na de operatie goed te verzorgen. Ondanks de beperkte lichamelijke bijwerkingen van de behandeling, vereist het herstel voorzichtigheid. Daarom is het nuttig om te weten dat je minstens een week moet wachten met zware lichamelijke inspanning. Vermijd daarbij vooral overmatig zweten. Vocht kan een transplantatie doen mislukken doordat het de groei van bacteriën en infecties bevordert. Na twee weken kun je geleidelijk de gewone activiteiten hervatten en jouw alledaagse leven weer oppakken. Na zes tot twaalf maanden worden de volledige resultaten van de transplantatie zichtbaar. Voor, tijdens en na de behandeling krijg je bij de Zantman Kliniek eersteklas zorg. Je ondergaat meerdere onderzoeken en de specialisten volgen de voortgang van de resultaten op de voet om verzekerd te zijn van het beste resultaat.

Gerelateerd